Ezekkel a programokkal vár a 28. Budapest Borfesztivál

Szeptember 5. és 8. között szuper boros programokon vehetünk részt a budai Várnegyedben. Íme a kínálat! 

Pár Borpár

A rendezvény teljes nyitva tartása alatt elérhető Pár Borpár program keretében, „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben a borászok szakmai érdekességeket mutatnak be a látogatóknak. A kóstolható borpárok két tagja csak egyetlen jellemzőben különbözik, így a résztvevők nagyon könnyen megérthetik, milyen módon jelenik meg egy borban a különböző évjáratok hatása, a dűlő földrajzi elhelyezkedése vagy éppen a fahordós érlelés.

Fotó: Szigetváry Zsolt

VinAgora Taste of Hungary

A különleges szakmai program elsődleges célja, hogy szigorúan válogatott tételeken keresztül felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére. A Taste of Hungary a Borfesztiválon jelen lévő minden kategóriának egy-egy olyan csúcsminőségű borát prezentálja, mely korábban érmet is érdemelt a VinAgora Nemzetközi Borversenyen.

NÉBIH Borkvíz Bár

A fesztivál elengedhetetlen része az idén megújult Borkvíz Bár interaktív sátra, ahol játékok egész sorával találkozhatunk. Az illatfelismeréssel egybekötött vakkóstoló során például az Egri Bikavér és az annak fehér párjaként született Egri Csillag jellemző aromajegyeit ismerhetjük meg; borral kapcsolatos tudásunkat (garantált ajándékokért cserébe!) kvízkérdéseken és egy vaktérképen keresztül tesztelhetjük, de a játékmesterek további meglepetésekkel is készülnek a helyszínen.

Fotó: Szigetváry Zsolt

Jótékonysági Borárverés

A Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásából született nagy múltú eseményen minden évben borászatok széles köre ajánlja fel értékes tételeit, melyek eladásából befolyt összeg jótékony célokra kerül felajánlásra.

Érmes Borok Háza

A Savoyai teraszon a Borfesztivál közönsége személyesen találkozhat azon magyar pincészetek boraival, melyek az idén áprilisban megrendezett 20. VinAgora Nemzetközi Borversenyen érmet nyertek. Hazánkból és további 16 országból összesen 643 bor versenyzett, melyek közül 6 Champion-díjat, 5 nagyarany-, 83 arany- és 111 ezüstérmet, valamint 26 különdíjat vihettek haza magyar borászok.

Az Autistic Art Alapítvány standja

Lesz egy stand a Borfesztiválon, ahol tényleg minden csepp számít! A helyszínen a Bolyki, az Etyeki Kúria, a Gilvesy, a Luka, a Konyári és a Vylyan pincészetek limitált darabszámú palackjai öltöznek különleges – autista fiatalok színes rajzaival díszített – köntösbe. Az egyedülálló küllemű borok értékesítéséből befolyt bevétellel a vásárlók az autizmussal élő fiatalok életkörülményeinek és terápiás programjainak fejlesztését támogathatják.

blank
Fotó: Szigetváry Zsolt

További információ a Budapest Borfesztiválról: