A legjobb programok a hosszú hétvégére

Négynapos hétvége kezdődik, de a szokásoknak megfelelően mi már csütörtöktől összegyűjtöttük nektek a legjobb programokat. Válogassatok kedvetekre!

Fotó: Richard Bohus

Augusztus 15., csütörtök

Woodstock 50th Hippie Meeting Open air Party

50 éve volt (1969. Augusztus 15-én ) hogy a hippik összegyűltek és buliztak egy hatalmasat Woodstockban! Hosszas keresgélés után választászunk ennek jegyében nem egy belvárosi klubra esett hanem egy zseniális elhelyezkedésű és hangulatú kalandparkra ahol nem zavarunk senkit mégis XX perc alatt megközelíthető a Kelenföldi Vasútállomástól.

Borjour Miksz – feat. Sauvignon Blanc

Borfeszt a Mikszáth téren! A főszerepben ezúttal a Sauvignon Blanc-ok, a világ minden pontjáról, na és az illatos magyar fajták! (És persze lesznek pezsgők is. Na jó, meg vörösek is.) Ugorj le a térre csütörtökön és pénteken, borászatokkal, borkereskedésekkel, DJ-vel és jóféle teraszokkal várunk!

Fruska bemutatja: Ezeregy éjszaka meséi – Moroccan feast

Az idei szezonban másodszor saját szervezésű tematikus esttel készülünk Nektek. A mediterrán ízvilág és életstílus kedvelőinek kedvezünk ezúttal, Észak-Afrika, Marrokkó és Algéria ízeit hozzuk el Nektek, Séfünk, Nassim Ben tálalásában. A citromos falunk, ikonikus cementlapjaink mellé az Ezeregyéjszaka dekorációjával készülünk; puffok, szőnyegek, függönyök repítenek majd Titeket a mesés arab éjszakába. Az 5 fogást tartalmazó arab menüsort dél-afrikai, libanoni borpárosítással a következő posztunkban prezentáljuk, de azt már elárulhatjuk, hogy 20 különböző ízű vizipipával is készülünk számotokra.

Mongooz And The Magnet ~ Pontoon ~This Is Not a Mongooz Concert

Idén augusztusban visszatérünk a Pontoon-ra, de ezúttal egy különlegességgel készülünk Nektek. Meghívtuk kedvenc budapesti zenész-barátainkat, hogy csatlakozzanak hozzánk és értelmezzük újra saját számainkat, valamint az évek óta bennünket inspiráló zenéket. Jam, impró, Duna-part… gyertek és élvezzétek velünk a lassan utolsó forró nyári esték egyikét!

Augusztus 16., péntek

Kutyák, kávé, otthon: Speciality összefogás a Rex Alapítvánnyal

Augusztus 16. A Hontalan Állatok Világnapja alkalmából Budapest legmenőbb helyei összefogtak, hogy a Rex Alapítvánnyal karöltve felhívják a figyelmet a felelős állattartásra.

This is how we chill – Filó

Nyár végi nagy közös lazítás. Gyönyörű kilátás, pokróc, fröccs, rágcsa, kutya, cica, frizbi, labda sok arc és persze fincsi zene és tánc.

Különleges halvacsora a FrissHALpiacon

A Frisshalpiac és a Kulináris kísérletek bemutatja: Augusztus 16-án, pénteken, 18 órai kezdéssel rendezzük meg első vacsoraestünket; Angeli Mátyás vendégséfünk közreműködésével, aki Kulináris kísérletei színhelyéül ezúttal a FrissHALpiacot választotta. Ételművész séfünk fantasztikus 4 fogásos menüje, és az ételekhez párosított borok ; Kardhal chevice – Gellavilla Olaszrizling 2018 Szentpéter halfilé, avokadós és paprika salsa körettel – Konyári Zöldveltelini 2018 Garnéla és malaccsászár, kókuszos répa körettel, fermentált káposztával – Pannonhalmi Rajnai Rizling 2018 Jázminos mentás csokoládé mousse, mandula croquant A vacsora ára: 8.000 Ft/fő (bor nélkül) A vacsora ára borral: 11.000 Ft/fő

Az Inkák Aranya kiállítás – Éjszakai kincsvadászat

Szülők, nagyszülők figyelem! Éjszakai kincsvadászatot hirdetnek az inkák. Augusztus 16-án érdemes lesz egy kicsit tovább fentmaradnia a gyerkőcöknek. Hozzatok magatokkal elemlámpákat (telefonnal is ér persze), és készüljetek fel egy kalandos estére a kiállításunkon! A sötétített termekben „drágakövek” lesznek elrejtve, és a kis kalandorok feladata lesz, hogy megtalálják az összeset! Akinek sikerül mindet begyűjtenie, azt a kincsvadászat végén jutalom várja!

blank

Augusztus 17., szombat

Mesterségek Ünnepe – Tutyitól a csizmáig

  • vásári forgatag
  • 1000 kézműves mester
  • kiemelt téma: a lábbeli készítés
  • díszvendég: Japán
  • idén először FOLKKOCSMA – karaoke, mesemondás, tánc, eszem-iszom
  • velük is találkozhatsz: Kerekes Band, Lajkó Félix, Szalonna és bandája, Dresch Quartett, Bársony Bálint

Lick The Click! Sunburst #164 – all time house traxx chapter 1.

2011 nyarán elegünk lett abból, hogy a klubélet nyáron eltűnt és dédelgetett klubestünket fél évre pihentetnünk kellett. Összedugtuk a fejünket és az elsőre őrültnek hangzó gondolat, miszerint próbáljuk meg nappal azt, amit eddig csak éjszaka mertünk, egyre kíváncsibbá tett minket, mígnem elhatároztuk, belevágunk. Az A38-ban partnerre találtunk és egy júniusi szombat délutánon felraktuk az első lemezt napsütésben. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, egy azonban változatlan, a hármónk lelkesedése töretlen, sőt évről évre egyre korábban tör elő belőlünk a terasz iránti honvágy. Egy pillanatra sem bántuk meg, hogy 8 éve nem voltunk nyaralni és minden szombatot veletek töltjük.

Wannabe – Best of 90’S + 00’s // A38 Hajó // 08.17

Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Hogy merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat? Eljött a feltámadás ideje: elhozzuk Neked az éjszakát, amikor meglódul a múlt, amikor felpendül a ritmus, amikor elalélsz a dallamgyönyörtől. Pop, csillám és szabadság. Egy új fülbemarkoló románc a régi szerelem emlékére.

blank

Augusztus 18., vasárnap

Magyar Ízek Utcája

A Magyar Ízek Utcájának Védegylete idén 10. alkalommal szervezi meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját, mely az év talán legnagyobb látogatottságú gasztronómiai eseménye. Évről évre itt kerül bemutatásra Magyarország Tortája és a Szent István-napi kenyér, valamint számtalan gasztronómiai különlegesség jelenik meg az ország és a Kárpát-medence minden tájáról. A tíz év alatt sok kiállító csatlakozott a rendezvényhez, idén több mint százötvenen mutatják be termékeiket.

Teák nyárra, kora-őszre

Workshopunkon olyan teákat fogunk közösen kóstolni, melyek legjobban passzolnak a késő-nyári, lassan őszbe hajló klímához és hangulathoz.

A tételek az alábbiak lesznek:

  • Ye Tealeaves: Silver Monkey zöld tea
  • Ye Tealeaves: White Panther fehér tea
  • Ye Tealeaves: Oo-Lord! zöld oolong tea

Teázás mellett mesélni fogunk az adott teák eredetéről, feldolgozásáról és arról, hogy miért tartjuk őket a legjobbnak nyári és kora-őszi teázáshoz. A teák mellé tradicionális kínai falatkákkal, rágcsákkal készülünk.

Sun & Soda w/ GusGus Live + DJ Set

Újra itt a Sun & Soda, mely a belváros szívébe varázsolja a tengerparti strandok és a trópusi hangulatú partyk világát ;) A sorozat helyszíne az Akvárium Klub Official Terasza, mely erre az időre igazi oázissá alakul: pl. műfű borítást kap, hangulatos árnyékolókat, mini medencéket, rengeteg növényt, extra dekorációs elemeket és az elengedhetetlen kényelmes nyugágyakat…

blank

High notes in the SkyBar pres. Budapest Bossanova Quartet

A Budapest Bossanova Quartet a brazíliai zene autentikus hazai képviselője. A repertoáron szereplő bossanovák és szambák eredeti hangvétellel, portugál nyelven szólalnak meg. Az együttes összeállítása és az improvizált hangszeres szólók révén azonban jelentősen kötődik az észak-amerikai jazzben meghonosodott előadásmódhoz is. Mindezen hagyományokból építkező játékuk fókuszában mégis az áll, hogy ez a zene alapvetően dalok gyűjteménye, így a gitár- a bőgő- és az alkalmankénti énekszólók is stílusosan „bossanovásra” alakulnak.

Snoop Dogg vs. Eminem Night – Budapest Park

Real Slim Shadyk, gyűljetek augusztus 18-án a Budapest Parkba a nyár egyik legnagyobb hiphop bulijára! Ezen az estén ugyanis a ’90-es, ’00-s és persze jelenkorunk legmenőbb világsztár rapperei, Dr. Dre kedvencei, Eminem és Snoop Dogg dalai, illetve olyan kapcsolódó előadók, mint 2Pac, 50 Cent vagy éppen Wiz Khalifa szólnak majd elsősorban a Nagytánctéren. Igazi gengszter este lesz!

Hétfőre és keddre, az extra szabadnapokra pedig az alábbi cikkben találod a legjobb programokat!