Íme a legjobb augusztusi programok a Velencei-tó környékén

Ha te is megfordulsz augusztusban a Velencei-tó környékén, fusd át programajánlónkat, melyben biztosan találsz majd néhány szuper kikapcsolódási lehetőséget!

Sup jóga a Velencei-tónál (2019. augusztus 1., Agárd) 

A jóga jótékony hatású gyakorlatait augusztus 1-jén egy SUP tetején egyensúlyozva végezhetjük el Sziládi Orsi vezetésével Agárdon. A víz közvetlen közelében tökéletes nyugalomban lehet részünk, így érdemes minél előbb regisztrálni az eseményre, nehogy lemaradjunk a lehetőségről!

Bohemian Betyars – Agárd, Szabadstrand – IV. Ütős Fesztivál 0802 (2019. augusztus 2., Agárd)

10 éves a magyar folkzenei színtér egyik legmeghatározóbb szereplője, a Bohemian Betyars formáció. A zenéjében magyar, balkáni és cigány népzenét, illetve punk és ska elemeket vegyítő csapat jó szokásához híven mindenkit megtáncoltat majd augusztus 2-án az agárdi szabadstrandon.

10. K&H mozdulj! velencei-tavi úszónap és túratriatlon (2019. augusztus 3., Gárdony) 

Augusztus 3-án a sportté a főszerep Gárdonyban. Felkészültségnek megfelelően a versenyzőket négyféle (500 m, 1500 m, 3000 m és 6000 m) úszótáv, illetve háromféle – úszást, kerékpározást és túrázást magában foglaló – triatlon táv várja.

blank

Éjszakai Ráadás nap – Velencei-tó kerülés (2019. augusztus 3., Velence) 

A nagy sikerű júniusi alkalom után ráadás napot tart az éjszakai Velencei-tó kerülést szervező csapat augusztus 3-án. Ha szeretnél részese lenni a különleges élménynek, szereld fel a bringádat minél nagyobb mennyiségű színes világítással és regisztrálj az alábbi linken!

blank

2. Magyarországi Oldtimer Mitsubishi találkozó (2019. augusztus 3., Velence) 

Augusztus első hétvégéjén Velencére várják a 30 évnél idősebb Mitsubishi járműveket és tulajdonosaikat a tavaly indított kezdeményezés második fordulójára. A találkozó legidősebb autóját ajándékban részesítik.

blank

Minden, ami zene! Budapest Ragtime Band (2019. augusztus 3., Kápolnásnyék)

Páratlan helyszínen, a kápolnásnyéki Halász-kastélyban ad koncertet az 1980-ban alakult Budapest Ragtime Band. Műsorukban a hagyományos ragtime zongorajáték mellett jazz és dixieland örökzöldeket, valamint ismert slágerek és operák humoros feldolgozásait is hallhatjuk. Jegyek az estére itt vásárolhatók!

blank

Kiskalász – interaktív családi koncert (2019. augusztus 4., Agárd) 

A 10 éves Kiskalász zenekar megzenésített versekre épülő műsorával járja az országot. Interaktív koncertjeiken kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak, és az önfeledt táncolásra is adódik lehetőség.

blank

Székesfehérvári Királyi Napok 2019 (2019. augusztus 9-20., Székesfehérvár) 

Idén augusztus 9. és 20. között rendezik meg Székesfehérvár legfontosabb rendezvényét, melyen igazi kulturális csemegékkel találkozhatnak a látogatók. A szervezők megidézik IV. Béla királlyá koronázásának ceremóniáját, illetve a hamisítatlan középkori vásári hangulatot, de számtalan könnyű-, illetve katonazenei koncert is lesz a városban. A tizenkét nap alatt fellép például a Budapest Bár, de Rúzsa Magdi is énekel.

blank

Mazsola és Tádé – Gárdony (2019. augusztus 10., Gárdony) 

Bálint Ágnes közismert meséjén generációk nőttek fel, a tökházikó lakói pedig mindannyiunk szívébe belopták magukat. Az Ametist Bábszínház előadása ezúttal Gárdonyban, a Nemzedékek Házában mutatkozik be, a Kolibri Színház művésze, Szívós Károly rendezésében.

blank

Hulló csillagok éjszakája a Velencei-tavon (2019. augusztus 12., Velence)

Augusztusban ér a Föld közelébe a rendkívül látványos Perseidák meteorraj, melynek köszönhetően óránként akár 80-120 hullócsillagot is láthatunk az esti órákban. 12-én ráadásul éjszakai sárkányhajó túrát is szerveznek a Velencei-tavon, így a vízről is gyönyörködhetünk majd a látványban, miközben elsuttogjuk a kívánságainkat.

blank

Világfi Fesztivál 2019. – Gárdony: augusztus 15 – 17. (2019. augusztus 15-18., Gárdony) 

2019-ben immár harmadik alkalommal rendezik meg Gárdonyban a folkzene fellegvárának számító Világfi Fesztivált. A fellépők között megtaláljuk többek között a Misztrált, a Napfonatot és Dánielfy Gergőt, de népzenei műhelyek is várják a vendégeket, ahol akár a tamburán való játékot is elsajátíthatják a vállalkozó szellemű résztvevők.

blank

KastélyKoncert: Füstös esti swing (2019. augusztus 17., Kápolnásnyék) 

Horváth Márk gitárművész, Iván Szandra (többek között a Ruby Harlem zenekarból is ismert) énekesnő és Jász Andris szaxofonművész közös produkciója felejthetetlen nyáresti élményt ígér. A kápolnásnyéki Halász-kastélyban megrendezésre kerülő koncerten jazz és swing tökéletes fúzióját hallhatjuk majd.

blank

Velence város születésnapja (2019. augusztus 19., Velence) 

A város 15. születésnapja alkalmából kora délutántól késő estig ingyenes koncertek és táncbemutatók várják Velence vendégeit augusztus 19-én. A rendezvényt 21 órakor a hagyományoknak megfelelően tűzijáték és nyárbúcsúztató party zárja.

blank

V. Bence-hegyi Rock ‘n Roll Félmarathon (2019. augusztus 20., Velence)

5 különböző táv közül választhatnak a sportolni vágyó résztvevők, akik augusztus 20-án megkísérlik futva meghódítani a Velencei-tó közvetlen közelében található Bence-hegyet. A versenyre való nevezésedet itt adhatod le!

blank

Blablabla – a kapcsolat megszakadt (2019. augusztus 23., Kápolnásnyék)

Augusztus 23-án este két elgondolkodtató kulturális csemege is vár ránk a kápolnásnyéki Halász-kastélyban. A Székesfehérvári Balett Színház színpadra viszi a Blablabla című „táncnovelláját”, mely görbe tükröt tartva mutatja meg korunk emberének kommunikációs zavarait 15 percben. Az előadást követően pedig hasonló témában szervez kerekasztal beszélgetést a Képmás magazin 2 családterapeuta, Csáky-Pallavicini Zsófia és Kozma-Vízkeleti Dániel közreműködésével.

blank

Trabant-futam – Kettesben négy keréken (2019. augusztus 24-25., Velence) 

Egy egész hétvégét szentelnek augusztus végén a Trabantok szerelmeseinek Velencén. Száguldás a tó körül, ügyességi versenyek, és további szuper programok várnak minden kilátogatóra, akik akár saját készítésű kocsitákolmányokkal is indulhatnak a futamokon.

Posted by Apaépítő – Apamegén on Wednesday, May 22, 2019

I Velencei-Tavi bazinagy Görög lagzi (2019. augusztus 31. – szeptember 1., Velence) 

Ha te is imádod Görögországot, a buzuki hangját, a souvlakit és az ouzót, nem hagyhatod ki a hónap utolsó rendezvényét, melyet a 2000-es évek egyik kultuszfilmje inspirált.

blank