Kutyával mennél múzeumba? Mutatjuk, hol teheted meg!

Bármerre jársz, szíved szerint mindig magaddal vinnéd négylábú pajtásodat? Az alábbi 4 múzeumban őket is tart karokkal várják!

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A fővárostól kőhajításnyira, a szentendrei skanzenben kutyáikkal tölthetik az időt az állat- és természetkedvelő gazdik. A 18-20. századi magyar ajkú települések kultúráját továbbörökítő komplexumban órákig elsétálgathatnak az érdeklődők, időnként zenés-táncos rendezvényekbe csöppenve. Szuper kikapcsolódás, de ha nyáron visz arra az utatok, készüljetek vízzel és fényvédő krémekkel!

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Óbudai Múzeum

A város egyik legszebb, legnyugodtabb része Óbuda, amelynek ismert múzeuma a 3. kerület történelmét mutatja be, a középkortól a 20. század közepéig, állandó kiállítása keretében. A cél, hogy az érzékekre (tapintás, hallás, látás, szaglás) ható interaktív eszközökkel megmutassák a kerület egyediségét és sokszínűségét. Kutyával is látogatható!

Óbudai Múzeum

Várfok Galéria

A közvetlenül a rendszerváltás után, 1990-ben megnyitott Várfok 14 Műhelygaléria Magyarország legrégebbi magánkézben lévő kortárs galériái közé tartozik. Modern és emberközeli. Teret és bemutatkozási lehetőséget ajánl kortárs művészeknek, egyúttal különleges eseményeknek is helyt ad, amelyeken jobbára négylábúiddal együtt tudsz részt venni.

Várfok Galéria
Forrás: Facebook

Mai Manó Ház

A ház névadója, s egyben a nyolcszintes épület első tulajdonosa Mai Manó császári és királyi udvari fényképész (1855-1917) volt. A lenyűgöző neoreneszánsz műemléképület három szinten várja a fotográfia iránt érdeklődő két- és négylábú látogatókat. Jelentkezz be a kurátori tárlatvezetések egyikére, vegyél részt az épületben tartott koncerteken, jógaórákon!

Kutyával a Mai Manó Házban
Forrás: Facebook