Nyári balatoni bormustra

A frissítően finom balatoni borok színükben és üde illatukban is hordozzák az éltető napfényt. Kezdd a nyaralást egy izgalmas gasztronómiai kalanddal, kóstolj bele a Balaton borainak legjavába az alábbi pincészeteknél!

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

8638 Balatonlelle, Várszói út

A pincészet munkatársai a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság legszebb dűlőin gondozzák ültetvényeiket. A szőlőben és a pincében a Bujdosó család három generációja dolgozik azért, hogy a gyümölcsös zamatokat minél teljesebb formájukban zárják palackba. Prémium boraikat vitorlázócsaládként a Balaton klasszikus vitorlásairól, többek között a Sirocco, a Nemere és a Tramontana nevű hajókról nevezték el. 2018-ban mutatták be első tradicionális pezsgőjüket, emellett háromféle gyöngyözőbort is készítenek. A birtok hisz az egész éves balatoni pezsgésben.

Borbély Családi Pincészet

8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19. 

A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg a Borbély család életét generációkon keresztül. Mottójuk: Tüzes borok, vulkáni ízek. A pincészet életében kezdettől fogva fontos szerepet kap a tradicionális borkészítés. Hisznek a borvidékre jellemző fehér fajtákban, melyek segítségével mi megismerhetjük, ők pedig bemutathatják a borvidék termőhelyeinek sokszínűségét. Badacsonyban hetente változó harapnivaló ajánlatokkal és széles borkínálattal várnak. Látogasd meg borteraszukat, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Balatonra!

Váli Pince

8257 Badacsonyörs, Major utca 42. 

A Válibor bölcsőjéből áradnak a pozitív energiák; pontosan ilyen környezetbe vágyódunk a szorgos hétköznapok után néhány napnyi feltöltődésre. A családi pincészet borkóstoló alkalmain a házigazdák megismertetnek bennünket a Badacsony ízeivel. A borokon kívül igény szerint finom harapnivalókkal, kemencében sült házi kenyérrel, hidegtállal, bográcsban készült ételekkel, és házi desszerttel is kedveskednek a résztvevőknek. A szállóvendégeket a vendégház ellenállhatatlan bája, és a házigazdák figyelmessége is elkápráztatja majd. Ne várj tovább, irány a festői szépségű Badacsonyörs!

blank

Varga Pincészet

8257 Badacsonyörs, Füredi út 49. 

Egész évben várja az érdeklődőket a Varga Pincészet, badacsonyörsi birtokán. A látogatás során a vendégek bepillantást nyerhetnek a pincészet mindennapjaiba, a szőlőfeldolgozástól a borkészítésen át egészen a palackozásig. A bortúra alatt sor kerül egy nyolc tételes borkóstolóra is, friss pogácsák kíséretében. A vezetett kóstoló díja 3500 Ft/fő.

blank

2HA Szőlőbirtok és Pincészet

8265 Tapolca, Szent György-hegy 

A boutique-borászat kizárólag hordós érlelésű fehér és vörösborokkal foglalkozik, nagy hangsúlyt fektetve a filoxéravész előtti balatonfelvidéki hagyományokra. Fajtaválasztékuk különlegessége az ősi etruszk eredetű, toszkán sangiovese, Tabunello nevű boruk alapanyaga. Nevezz be egy pincelátogatásra!

blank

Káli Kövek Borászat

8274 Köveskál, Fő utca 11. 

A Káli Kövek Borászat hangulatos kerthelyiséggel és megújult kóstolóteremmel várja a borkedvelőket. Boraik teljes választéka – amelyek hitelesen bemutatják a Káli-vidék minerális ízvilágát-, mellett helyi termelők gasztronómiai különlegességeit kínálják. Jelentkezz be borkóstolóikra, borvacsoráikra!

blank