Rendhagyó gasztrohétvége az UP rendezvénytérben

A Gourmet fesztivál után néhány héttel, június 15-16-án Újpesten is a gasztronómia kerül a középpontba.

A 2018 őszén nyitott modern rendezvényhelyszínen eddig már számtalan koncert, színházi előadás, művészeti kiállítás, gyerekprogram és talkshow kapott helyet. Június harmadik hétvégéje azonban valami egészen különlegeset tartogat az érdeklődők számára, hiszen az UP ezúttal a gasztronómiát a kultúrával és a szórakozással ötvözi.

Szombat délelőtt 11 órától Krúdy Gyula jó étvágyát és emlékét idézi fel az Irodalmi villásreggeli, ahol zongorajáték és versek mellett falatozhatunk az újpesti piac árusainak finomságaiból. A jó hangulatról a TV2-n korábban vetített Korhatáros szerelem című magyar televíziós sorozat egyik sztárja, Adorjáni Bálint színművész, valamint Kontra Zoltán zongoraművész gondoskodik. Az esemény házigazdája és egyben főpincére Lukácsházi Győző lesz, aki különleges menüsorral készül az alkalomra.

Este 19 órától a Stereo Swing zenekar lüktető dallamaira koktélozhatunk az UP Teraszán. Az első hazai electro swing formáció Parov Stelar stílusában szórakoztatja a közönséget, élén a Fonogram-díjas énekesnővel, Szűcs Gabival. A csapat ezúttal táncosokkal kiegészülve mutatja be egyedi hangzású, könnyed dalait a nagyérdeműnek.

A vasárnapi napon megrendezésre kerülő színdarabban szintén az ételé a főszerep. A csemegepultos naplója című Orlai Produkciós komédiában egy fiatal pesti író elhatározza, hogy egyedülálló lesz és csemegepultosnak áll. Hogy színt vigyen az életébe beleveti magát Budapest – és a Vásárcsarnok – sűrűjébe… Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, kolbászok, májasok, és kolozsvári szalonnák segítségével.

blank

További információért és a jegyvásárlással kapcsolatban látogass el az UP rendezvénytér weboldalára.