Gyereknap 2019 Budapest: Még több program, koncert és mulatság!

Május utolsó hétvégéjén annyi gyerekprogram lesz Budapesten, hogy egy cikkbe bele sem fért az összes. Most újabb cikkben próbáljuk összeszedni a legjobb gyereknapi mulatságokat, persze így is biztosan kimaradt jó pár.

Nyitott szertárkapuk 2019: katasztrófavédelmi gyermeknap

2019. május 25-én szombaton ismét megnyílnak a legkisebb rajongók előtt az ország tűzoltólaktanyái. A katasztrófavédelmi gyermeknap alkalmából 10 és 16 óra között 105 hivatásos tűzoltó-parancsnokság, 48 katasztrófavédelmi őrs, 51 önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, 213 önkéntes tűzoltó egyesület és további hat egyéb szervezet várja a családokat, hogy a gyermekek testközelből is megismerhessék a szolgálatot adó tűzoltók hétköznapjait, bejárhassák a laktanyákat, felülhessenek a járművekre és kipróbálhassák a leglátványosabb tűzoltóeszközöket.

Ez a különleges program nem csak Budapesten várja a gyerekeket

Családi sportnap a Margitszigeten

Május 25-én szombaton, egész nap rengeteg ingyenes sportolási lehetőséggel várják a éreklődőket a Margitszigeten. Pongyűjtő játék is lesz, melyet ajándékokkal jutalmaznak. A reggeli tornát Katus Attila vezeti. A nap folyamán gyerekműsorok, sportshow-k és koncertek váltják egymást a színpadon.

Korábbi gyereknapi budapesti programajánlónkat itt olvashatod:

13. Belvárosi Fesztivál – Családi nap – Szabadság tér

A feszvivál harmadik napján vasárnap pici piac design vásár, csilingelő zeneklub, állatsimogató, kézműves foglalkozások, arcfestés, régi idők játékai, bakonyi fajátékok, kosaras körhinta, tűzoltó-, mentő- és rendőrautó-bemutató várja a legkisebbeket. A színpadon pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Szalóki Ági és Bartha Tóni bábszínháza szórakoztatja az összegyűlteket.

Gyerekfesztivál a Magyar Színházban

Szombaton a Magyar Színházban kézműveskedhetnek, hagyományos játékokat játszhatnak, táncolhatnak és énekelni tanulhatnak a gyerekek, megismerkedhetnek a 21. századi digitális színházzal, szabadtéri koncertet és bábelőadást láthatnak. A színpadtechnika legizgalmasabb darabját, a reptetőberendezést is kipróbálhatják, és akár két emelet magasan is repülhetnek a Rejtő Jenő utca felett.

Gyerekfesztivál a budapesti Magyar Színházban

Gutenberg téri gyerekbuli

A Bródy utcaünnep után újra buliba borul a Palotanegyed. Most a gyerek és „fel-nem-nőtt-felnőtt” programokkal várnak titeket szombaton a Nyolc legpalotább terén, a Gutenbergen. „Szóljatok húgaitoknak, fiaitoknak, szomszéd Erzsi unokáinak és hozzatok lufit, lasztit, bringát, kutyát!” Lesz Palotanegyed tortája választás, lovashintózás, felvonul a Pomázi Tűzoltózenekar és ki mit tud gyerekeknek.

Budavári gyereknap

Vasárnap 10 órától lesz itt kézműves játszóház természetes anyagokkal, öko játszóház magyar tájak növényeivel és az égig érő paszullyal, játékos bemutatók a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében, valamint környezettudatos foglalkozások is. Ráadásként pónilovas fogat és állatsimogató udvar várja a budai Várba látogatókat.

A Budavári gyereknap 2019-es programja

Piknik a Barabás villában

Pokrócon elheveredés, fűre lépés, padokon napozás, madármegfigyelés, növényhatározás, koncerthallgatás, közös alkotás – ezek várják a Barabás villába látogatókat vasárnap. Fellép Bárterápia duó, és a Simon and Garfunkel dalokat Magyarországon leghitelesebben átadó Kodachrome.