Gyereknap 2019: Íme a legjobb programok Budapesten!

2019-ben is számos programmal köszönti Budapest a legkisebb lakóit gyereknapon. Tematikus válogatásunkban ezekből szemezgettünk. 

dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

A Vasúttörténeti Park május 25-én és 26-án koncertekkel, bábelőadásokkal, közlekedésbiztonsági bemutatókkal, gyermekjógával, vízi dodzsemmel és sok más játéklehetőséggel várja a gyermekeket és szüleiket. Szombaton Halász Judit, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertezik a helyszínen, vasárnap pedig Szalóki Ági lép fel.

A Vasúttörténeti parkban két napig lesznek programok 2019-ben

Gozsdu Gyereknap

Vasárnap délután 2 órától a gyerekek veszik birtokba a belvárosi Gozsdu Udvart. Lesz kisállat simogató, arcfestés, zenés torna, játéksarok, valamint kézműves foglalkozásokkal is várják a vendégeket.

Még több programot találsz ebben a cikkünkben:

Gyermeknap a Gyermekvasúton 2019

18 éven aluli vendégek május 26-án ingyen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton. A színes programkavalkád a hűvösvölgyi végállomásánál várja majd az érdeklődőket. Pónilovaglás, családi játékok és ugrálóvár is lesz a kínálatban, valamint az ünnep alkalmából egy nosztalgia motorvonat is közlekedik.

Ingyenes program lehet a vonatozás

Városligeti Gyermeknap

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében kerül megrendezésre 1990 óta a városligeti gyereknap. Az esemény célja minden évben színvonalas, ingyenes programot kínálni a hátrányos helyzetű családok számára. A két napos rendezvényen idén lesz lovasterápia-bemutató, a gyerekek olimpikonokkal találkozhatnak, a biztonságos internet sátorban tanácsadással és vetélkedőkkel várják őket, a színpadon pedig többek között a Baross Imre Artistaképző és a Madách Táncművészeti Iskola diákjai szórakoztatják őket.

2019-ben is lesz gyereknap a budapesti Városligetben

Kertvárosi Gyereknap 2019

A XVI. kerületi Erzsébetligeti Színház szomszédságában is tartanak gyereknapot május 26-án. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere: koncertek, mesejátékok, sőt még egy vándorvidámpark is.

Budapesten ad koncertet a Rutkai Bori Banda is

Mackó mosás

Gyereknap alkalmából a Bubbles mosodák 10 és 17 óra között nagyszabású plüsstisztító akciót bonyolítanak le önkiszolgáló üzleteikben. A mérettől és mennyiségtől függetlenül elérhető „mackó wellness” során a vállalat minden kitisztított szőrmók után 100 forintot ajánl fel az UNICEF hátrányos helyzetű gyermekeket támogató szervezete számára.

Fitbalance Kids

Több, mint 50 sportprogrammal, látványos bemutatókkal, óriás akadálypályákkal és interaktív élményparkkal várja a 3-18 éves fiatalokat az idén először megrendezésre kerülő Fitbalance Kids. Az ingyenes programok a fővárosi Orczy-parkban május 26-án reggel 9 órától kezdődnek, sőt még az EXATLON Hungary sztárjai is tiszteletüket teszik a helyszínen. A fiatalok az eseményen találkozhatnak kedvenc netes influencereikkel, megismerhetik a mindennapok hőseit, azaz a rendőrség, a mentőszolgálat és a honvédség munkatársait, napközben pedig többek között a USNK és a Stolen Beat koncertjein bulizhatnak.

Ingyenes programok a fővárosi Orczy-parkban

Gyermeknap a Budaörsi Repülőtéren

Különleges programmal várja az odalátogatókat a Budaörsi Repülőtér. A részvevők utazhatnak tankkal, sétarepülhetnek repülővel vagy helikopterrel, továbbá játékos formában bepillantást nyerhetnek az építészet csodás világába is. Emellett ingyenes kreatív asztallal, ugrálóvárral, csillámtetkóval és arcfestéssel várják a vendégeket.

Gyermeknap a Budaörsi Repülőtéren

Gyermeknapi brunch a Dunaparkban 

Gyermeknap alkalmából különleges brunch-csal várja vendégeit a Pozsonyi úti Dunapark Kávéház. A legkisebbeket a gyereksarokban Misi bohóc szórakoztatja majd, aki izgalmas, interaktív programokkal és lufihajtogatással készül. A 11 és 14 óra között korlátlan mennyiségben fogyasztható menüsorban kifejezetten az apróságoknak készült falatokat is találhatunk. A jó hangulatról élőzene gondoskodik. A részvétel asztalfoglaláshoz kötött és 6 éves korig ingyenes.

Cifra Palota XXL – Interaktív családi programok

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot.

Interaktív családi programok a Müpában

Júniusban pedig irány a Gyereksziget: