A legjobb budapesti programok május utolsó hétvégéjére!

Május utolsó hétvégéjén sem maradunk izgalmas rendezvények nélkül Budapesten: lesz itt minden, kiállítás, koncert, buli, neked csak annyi a dolgod, hogy kiválaszd a számodra legszimpatikusabbakat. Jó hétvégét!

hétvége program Budapest
Fotó: Kelsey Chance

Május 23., csütörtök

Kiállításmegnyitó / lakótelep-kísérletek a 60/70-es években

A hatvanas évek legégetőbb építészeti kérdése Budapesten a lakásínség volt, amelyre a korabeli építészek és várostervezők Budafokon, egy átfogó építészeti és életmódkísérletben keresték a választ. Hogyan silányodott ez a társadalmi fókuszú, szinte futurisztikus és jobbító szándékú megközelítés egy mennyiségi szempontokat előtérbe helyező, tömeges lakásépítési hullámmá?

Botellón Budapest – Hellószia!

Az időjárás már nyomokban nyarat tartalmaz. A vér felpezsdül, a város zsizsegni kezd. Együtt elérjük a budapesti üzemi hőfokot, és onnantól nincs megállás.

Három egyforma idegen – Premier előtt az Urániában

Te mit tennél, ha kiderülne, hogy van egy egypetéjű ikertestvéred, akiről korábban sosem hallottál? Főleg, ha nem sokkal később rájöttök, hogy igazából hárman vagytok?

A Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját elnyerő Három egyforma idegen lehengerlő, végig feszült és meglepetésekkel teli film arról, hogy mennyire irányíthatjuk a magunk és gyerekeink sorsát, és mennyire határozzák meg életünket az örökölt gének.

Erdőfű Népi Kamarazenekar, PásztorHóra – Koncert és Táncház

Az Erdőfű Népi Kamarazenekar Sokszínű Kárpát-medence című koncertje különleges kezdeményezés, a Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. A zenekari tagok mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. Az egyedülálló előadás célja, hogy átfogó képet adjon a magyalakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. Előadásuk lehetőséget teremt arra, hogy a közönség megtapasztalhassa a Kárpát-medencei népzene egyedülálló hangzását a különféle hangszeres felállások és a sajátos játékmódok tekintetében.

Május 24., péntek

Valami swing a Fellini Kultúrbisztróban

Valami swing hot gypsy jazz koncert a Fellini Római Kultúrbisztróban, a Római-parton, 2019. május 24. 20:00. Django Reinhardt ösvényein taposva fejtjük meg a jazz sötét tikait, hogy aztán teljesen letérjünk az útról.

Vanessa-Mae | Budapest Aréna

Vanessa-Mae 25 éve van a pályán és olyan karriert tudhat magáénak, amivel a kortárs művésztársai nem tudnak versenyezni. Elképesztő tehetsége már gyerekkorában nyilvánvalóvá vált, és aki hallotta őt játszani, megjósolta sikerét a klasszikus zene világában. Az ikonikus szupersztárt összehasonlították minden idők legnagyszerűbb művészeivel, de több milliós eladásával, felülmúlta korai csodálóinak legígéretesebb elvárásait is.

30Y // Budapest, Belfeszt

30Y koncert pénteken a BelFeszten! A program ingyenes, a fesztivál teljes programját a hivatalos eseményben találjátok ITT!

hétvégi program Budapest

Május 25., szombat

Zero Hero Gardrób Barter

A következő két hétben hozzátok be hozzánk azokat a ruhákat, amelyeket meguntatok de nem szeretnétek kidobni és úgy gondoljátok, hogy másnál jobb helye lenne. Minden egyes leadott ruhadarabért (értéktől függetlenül) egy darab kupont adunk nektek, amelyért cserébe május 25-én az esemény napján ti is választhattok bármit, értéktől függetlenül.

Belfeszt Irodalmi Színpad

Két nap irodalom a BelFeszten a Hadik Kávéház és a Margó Irodalmi Fesztivál szervezésében. A korábbi évek sikeres irodalmi programjai után önálló színpadot kap a kortárs magyar irodalom a legnagyobb belvárosi fesztiválon. Beszélgetések, versek, felolvasások és dalok a Vigadó téren.

hétvégi program Budapest

Keith Carnal at Akvárium Klub / BlackHall

Black Mamba pres. Keith Carnal, SanFranciscoBeat, Cvrdwell #akvablackhall / KisHall

LineUp: Keith Carnal, SanFranciscoBeat (Official), CVRDWELL

Május 26., vasárnap

Szavazni fogok az európai választásokon

2019. május 23. és 26. között európai választások lesznek, add le te is a voksod! További információk ITT!

≈ markett ≈ vol.9 a Népszigeten!

Egyévesek lettünk! Szülinapi ≈ markett ≈ a Filip Komm Zu Bitte eseményén! Gyertek napozni! És válogatni a sok csodás, egyedi termék közül!

hétvégi program Budapest

Gyermeknap a Bikás Parkban

Rengeteg ingyenes program! Egész napos gyermek- és felnőttprogramok: ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozások, állatsimogató, közbiztonsági programok, szépségápolás, sportprogramok.

Ezer Lámpás Éjszakája – Budapest

Az Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódóan idén 9. alkalommal rendezzük meg az Ezer Lámpás Éjszakája ingyenes jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte.

Itt pedig további gyereknapi programokat találhatsz: