Új zenei-irodalmi programsorozat indul az A38 Hajón

Könyvek és zenék, koncert és beszélgetés élőben: a Bookline online könyváruház és az A38 Hajó új sorozatában, a Bookline B-oldal estjein a kortárs magyar könnyűzene fontos és népszerű dalszerző-előadói zenélnek és mesélnek kedvenc olvasmányélményeikről.

Meghitt kamarakoncertek, kötetlen irodalmi beszélgetésbe ágyazva május 22-től minden szerda este, egész nyáron át az A38 Hajó festői tetőteraszán. Szabó Benedek, Jónás Vera,  Egyedi Plter, Zanzinger, a Lázár testvérek, Barkóczi Noémi, Petruska, Sallai László és sokan mások mutatják be saját dalaikat, illetve mesélnek Kurt Vonnegut, Philip Roth, Nick Hornby, Tolnai Ottó, Charles Bukowski, Anthony Burgess, Lanczkor Gábor könyveiről.

Az estek szerda este 8 órakor kezdődnek, és minden esetben ugyanúgy épülnek fel: félórás, a fellépő saját dalaiból válogatott zenés felvezető után laza, ám mélyenszántó beszélgetés következik az előadó kedvenc könyvéről, olvasmányélményéről. Majd az estet újabb koncertrészlet zárja, amely este tízig tart.

A Bookline B-oldal célja, hogy közelebb hozza a közönséghez egyrészt a zenészeket, akiket velünk együtt olvasó, közös élményeket megélő barátként láthatunk, másrészt a könyveket, amelyeket intenzív élményeken keresztül mutatnak be kedvenc fellépőink.

A belépés díjtalan, ám előzetes online helyfoglaláshoz kötött. Helyfoglaláshoz kattints IDE.

A Bookline B-oldal eseménynaptára

május 22.

Zanzinger – Philip Roth: Akárki

június 5.

Lázár testvérek – Anthony Burgess: Egy tenyér ha csattan

június 19.

The Devil’s Trade – Kurt Vonnegut: A hamvaskék sárkány

július 3.

Barkóczi Noémi – Zadie Smith: Swing Time

július 17.

Sallai Laci – Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi

július 31.

Szabó Benedek – David Foster Wallace: Végtelen tréfa

augusztus 14.

Jónás Vera – Tolnai Ottó: Szeméremékszerek

augusztus 28.

Petruska – Charles Bukowski: Posta

szeptember 11.

Egyedi Péter – Lanczkor Gábor: Apás szülés

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával.