Kung fu bemutatóval indul a kínai negyed street food fesztiválja!

A Monori Center, Budapest Kínai negyede örömmel jelenti be a 7. street food éjszakai piac megrendezését, aminek megnyitójára május 7-én, kedden 18.00 órától kerül sor. Az éjszakai piac szeptember elejéig fog működni. A megnyitó rendezvényen izgalmas programokkal várnak: a Xuzhou Harcművész Szövetség 22 professzionális Kungfu harcosa tart bemutatót különböző kungfu technikákból és fegyverekből.

Miért Xuzhou?

Shaolin mellett más különböző kínai városok is gazdag hagyományokkal rendelkeznek harcművészetek (wushu vagy kungfu kínai nyelven) terén. Xuzhou a maga 2600 éves történelmével a kínai történelem egyik jól ismert csatatere, több mint 200 híres csatát vívtak meg itt az ókori dinasztiák idejétől a modern köztársaságok napjaiig. Ennek hatására a helyi lakosok a harcművészetekhez fordultak, hogy megvédjék magukat, ami a kungfu egy helyi jellegzetességeket viselő ágát hozta létre.

A modern korban Xuzhou az állami sportvezetés révén a „Wushu városa” lett, ahol a kungfunak különösen fontos szerepe van a kulturális örökségben. Számos kungfu országos és világbajnokság került Xuzhou-ban megrendezésre és sok széles körben elterjedt kungfu technika származik Xuzhou-ból. Napjainkban xuzhou-i kungfu mesterek több mint 30 országban oktatnak világszerte és a harcművészetek külföldi rajongói tömegével özönlenek Xuzhou-ba kungfut tanulni.

Mit fognak előadni a kungfu mesterek?

Bemutatnak majd jellegzetes kungfu technikákat, némelyikük hagyományos fegyverek használatát is magában foglalja, mint például tai chi, quan (ököl), jian&dao (kard), gun (bot), qiang (dárda), chui (buzogány), bian (ostor) és chan (tőr). Sok programjuk korábban bemutatásra került a kínai nemzeti tévében (CCTV) és showműsorokban.

Milyen újdonságok lesznek a 2019. évi éjszakai piacon?

2019 lesz a 7. év a street food éjszakai piac működésében a Monori Center területén. Ebben az évben összesen hat autentikus kínai étterem standja szolgál majd Kína minden tájáról származó jellegzetes ételekkel. A választék új, izgalmas fogásai közül néhány a jianbing (kínai palacsinta), takoyaki (polippal töltött gombócok) és a dabanji (xinjiang-i csirkepörkölt), és klasszikus szecsuáni ételekből is még nagyobb lesz a választék. Többfajta vegetáriánus fogás is elérhető lesz.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2019-ben is minden délután 17:00 órától éjfélig lesz nyitva az éjszakai piac szeptember elejéig. További információt találsz a Monori Center honlapján, és a Chinetown Budapest Instagram oldalán!

Helyszín: Monori Center (Kínai negyed), 1107 Budapest, Jegenye utca 30.

Program:

  • Oroszlántánc (előadja a Magyar Chan Wu Kulturális Központ)
  • Kungfu bemutató (Előadja a Xuzhou Harcművész Szövetség)
  • Kvíz és kupon

A belépés ingyenes!