7 különleges húsvéti program Budapesten és környékén
2019. április 19-22.

Ajánlónkban a legjobb budapesti és Budapest környéki húsvéti programokból szemezgettünk. Válogassatok az alábbi szabadtéri rendezvények közül, amiken a kicsik és nagyok egyaránt találhatnak majd számukra kedves elfoglaltságot.

A locsolkodás is jó húsvéti program lehet

2019. ÁPRILIS 19.

Húsvét az arborétumban

A Budakeszi Arborétum már nagypénteken programokkal várja az érdeklődőket. Délelőtt 10 órától a kézműves sarokban húsvéti tojásdíszeket készíthettek, melyek idén először akár az arborétum saját tojásfáján is elhelyezhetők. Ugyanitt vár titeket a bárány- és nyuszisimogató is, sőt húsvét hétfőn a legkisebbeknek az arborétum teljes területére kiterjedő nyúlfészek keresést is szerveznek.

A húsvéti családi programok már nagypénteken megkezdődnek a Budakeszi Arborétumban

2019. ÁPRILIS 20.

Húsvét a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár április 20-án a Clark Ádám térről startoló húsvéti felvonulással indítja háromnapos rendezvénysorozatát. A zenét az Avar Horda és A Banda szolgáltatja majd, néptánccal pedig a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes szórakoztatja a résztvevőket. A gyermekeknek szóló koncertek és kézműves programok mellett a három nap alatt fellép többek között Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Chalga zenekar, a Parno Graszt, a Pély Barna Trió és a 10 éves Firkin is.

Húsvéti tojásvadászat az Active8 szervezésében

Az egészséges életmódot népszerűsítő Active8 csapata a legkisebbek örömére szombat délelőtt 10 órától húsvéti tojásvadászatot rendez az Olimpiai Parkban. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehetsz meg: https://www.eventbrite.com/e/active8-easter-egg-hunt-tickets-60217409894

2019. ÁPRILIS 21.

VII. Húsvéti Bárányfesztivál

Az ország egyik legnagyobb húsvéti rendezvényeként számon tartott Nagy Budai Húsvéti Vígasságok keretén belül kerül megrendezésre idén a VII. Húsvéti Bárányfesztivál. Itt lehetőséged lesz megkóstolni a legfinomabb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, de a gyapjúfeldolgozás rejtelmeibe is bepillantást nyerhetsz. A teljes hétvégét felölelő programból természetesen nem maradhatnak ki a kézműves foglalkozások és a hagyományőrző játszóházak sem.

Skanzen Húsvét

A legősibb húsvéti jelképünk, a bárány tematikája köré csoportosul a Szentendrei Skanzen húsvéti programja is. Lesz bárányszépségverseny, bárányos totó, de megismerkedhetünk a juhászság és a pásztori létforma jellegzetességeivel is. A kézműves foglalkozásokon a tojásdíszítésen túl pásztorbot-faragásra és pásztortarisznya-készítésre is lehetőség nyílik. A színpadon zenél a Meszecsinka és a Tarsoly Zenekar, „Három templom, egy ünnep” címmel pedig tematikus túrán ismerkedhetünk meg három különböző vallás húsvéti hagyományaival. A programok a Skanzen normál nyitvatartási idejében is vásárolható belépőkkel látogathatók.

Húsvéti program a Skanzenben

2019. ÁPRILIS 22.

Húsvét a Gozsdu Udvarban

Elsősorban kisgyerekeseknek ajánljuk húsvét hétfőn a Gozsdu Udvar ünnepi programját. 10 órakor interaktív zenés tornával indul a nap, később pedig arcfestés és nyuszisimogató is várja a vendégeket. A kézműves sarokban a legügyesebbek pedig még nyuszileső távcsövet is készíthetnek! A programok délután 2-ig tartanak.

Ami húsvétkor történt – Húsvéti tárlatvezetés a Várkert Bazár „Új világ született” kiállításán

A Várkert Bazár első világháborús kiállítása a húsvéti időszakban speciális tárlatvezetéssel várja látogatóit. Megtudhatjuk például milyen volt az ünnep a fronton, hogyan tartották a kapcsolatot a családdal és világháborús képeslapokat is nézegethetünk. A tárlatvezetés körülbelül 45 perc hosszúságú.

Húsvéti tárlatvezetés a Várkert bazárban

További programjavaslatunk húsvétra: