5 német sorozat nyelvtanuláshoz

Az idegennyelv-tanulás megkönnyítése végett pár héttel ezelőtt már írtunk nektek a kedvenc spanyol sorozatainkról, most viszont a németül tanulóknak hoztunk egy kis segítséget.

Dark

A Dark a Netflix első, német nyelvű sorozata, amely 2017. december 1-jén debütált az online streamelő oldalon. Az első évad 10 epizódot tartalmaz, amiben négy kisvárosi német család történetét ismerhetjük meg. Két gyerek eltűnik a város körüli erdőben, a nyomozás pedig felfedi, hogy az 1980-as évek óta valami furcsaság történik a környéken…

Babylon Berlin

A Babylon Berlin egy német krimi/drámasorozat, amely Volker Kutscher Tisztázatlan bűnügy c. regényén alapszik. A sorozat 1929-ben, Berlinben játszódik, a Weimari köztársaság idején, középpontjában pedig Gereon Rath kölni nyomozó áll, akit Berlin küldenek, hogy lebuktasson egy maffiakört.

Deutschland 83 (Volt egyszer két Németország)

A német-amerikai koprodukcióban készült Deutschland 83 főszerepében Jonas Nay-t láthatjuk, aki egy kelet-német 24 évest alakít, akit 1983-ban a Stasi Nyugat-Németországba küld kémkedni. A 2015-ben megjelent első évad hatalmas siker lett Németországban, így 2018-ban Deutschland 86 címmel követte a második, és már azt is tudni lehet, hogy hamarosan érkezik a harmadik évad Deutschland 89 címmel.

Parfum

A Parfum Patrick Süskind 1985-ös Parfüm: Egy gyilkosság története c. regényén és a 2006-ban megjelent azonos című filmen alapszik: egy énekesnőt holtan találnak, pézsmamirigyét kimetszették, így a nyomozók elkezdik kihallgatni az elhunyt volt gimnáziumi osztálytársait.

Stromberg

Nyolc éven keresztül (2004-2012) adták a Stromberg c. vígjátéksorozatot, amely egy német biztosítási cég inkompetens vezetőjéről szól. A Stromberg a brit The Office német remake-je, hiába tagadták kitartóan a sorozat készítői, végül elvesztették az ellenük indított pert, így kénytelenek voltak beismerni.