5 spanyol sorozat nyelvtanuláshoz

A nyelvtanulás egyik legszórakoztatóbb, ugyanakkor hatékony módja a sorozatnézés. Fontos, hogy idegennyelv-tanulókként sokat halljuk az anyanyelvi beszélőket, így nem csak hasznos szavakat és kifejezéseket sajátíthatunk el, de megismerkedhetünk a mindennapokban használt köznyelvvel is. A rendszeresség végett jó, ha minden nap rá tudsz szánni egy órát egy idegen nyelvű sorozatra, de ez persze a te időbeosztásodtól függ. Elsőként a spanyol nyelvvel barátkozóknak hoztunk egy sorozatválogatást.

La casa de papel

2017-ben debütált a számos spanyol filmdíjat nyert La casa de papel akciósorozat első évadával, amiben egy nyolcfős rablóbanda betör a nemzeti pénzverdébe, hogy véghez vigye a történelem legtökéletesebb bűncselekményét. Több mint 60 túsz élete kerül a bűnözők kezébe, miközben a banda vezére a rendőrség munkáját manipulálja.

El ministerio del tiempo (Időminisztérium)

Aki szereti az időutazós TV-műsorokat, odáig lesz a 2015-ben indult El ministerio del tiempo kalandsorozatért. Egy 16. századi harcos, a világ első női egyetemi hallgatója a 19. századból és egy 21. századbeli mentős nagyjából egy időben csatlakoznak a titkos időminisztériumhoz, hogy megakadályozzák, hogy illetéktelenek megváltoztassák a spanyol történelmet.

Las chicas del cable

A Las chicas del cable az 1920-as évekbeli Madridba repít, ahol egy modern telefontársaság női munkatársakat keres telefonkezelő pozícióra. A drámasorozat négy újonnan felvett telefonkezelő életének alakulását követi nyomon, ami nem szűkölködik szerelemben, rivalizálásban és hazugságokban. A spanyol telenovellák 21. századi, minőségi változata a legtöbb női nézőnek elnyeri majd a szívét.

Élite

Szintén inkább a női olvasóknak ajánljuk az Élite tini-drámasorozatot, ami annyiban hajaz a Gossip Girlre, hogy egy elit középiskola mindennapjaiba tekinthetünk be, ahova három munkásosztálybeli diák érkezik, mivel az iskola, ahová jártak, összeomlott. Az amerikai kedvenccel ellentétben az Élitében a diákok közötti ellentétek gyilkossághoz vezetnek.

La casa de las flores

A mexikói vígjátéksorozat középpontjában egy tehetős, látszólag tökéletes család áll, aminek tagjai egy neves virágboltot üzemeltetnek. Az álomélet eszménye rögtön szertefoszlik, amikor a családfő szeretője öngyilkosságot követ el a virágüzletben és lerántja a leplet a család évek óta őrzött, piszkos titkairól.