Fotópályázatot hirdetett a Fővárosi Állat- és Növénykert

Április 30-ig várják a pályaműveket a „ZOOmolj rá!” fotópályázatra, amelyet a Budapest FotóFesztivál és a Fővárosi Állat- és Növénykert közösen hirdetett meg. Az eredeti ötletekről, egyéni látásmódról tanúskodó fotókat három kategóriában lehet beküldeni.

Az Állatkertben mindig sok a fotózni való. Szinte nincs is olyan állatkerti séta, ahol – legalább mobiltelefonnal – ne készülne néhány felvétel. Akinek pedig fényképezőgépe is van, biztos nem hagyja otthon, ha állatkerti látogatásra indul. A szenvedélyes fotósoknál pedig igen gyakran kifejezetten a fotózás a látogatás elsődleges célja.

Most különösen érdemes nyitott szemmel járni az Állatkertben, s lencsevégre kapni a látottakat, hiszen a Fővárosi Állat- és Növénykert a Budapest FotóFesztivállal együttműködve fotópályázatot hirdet „ZOOmolj rá!” címmel. A nyílt fotópályázatra, amelyen korlátozás nélkül bárki részt vehet, egyedi ötletekről, egyéni látásmódról tanúskodó fotókat várnak az alábbi témakörökben:

  • „állati jó társaság” – állatok idilli és időtlen pillanatai, portrék, gesztusok, események;
  • „titkos helyek” – rejtett zugok, búvóhelyek, rejtőzködő állatok;
  • „részletben az egész” – az érzékelhető látvány különleges részlete.

Pályázni a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a 2019-es évben készített, más pályázatokon nem szerepeltetett felvételekkel lehet. Alkotónként maximum 5 egyéni kép, illetve 1 tíz képből álló sorozat adható be. A beküldési határidő 2019. április 30. A pályaműveket a Budapest FotóFesztivál szakmai zsűrije bírálja el.

További részletekért kattints IDE.