Újdonságok Budapesten
8 hely, ahová érdemes ellátogatni áprilisban

Újonnan nyílt éttermek, kávézók, cukrászdák és reggelizőhelyek Budapest-szerte, amelyeket megéri letesztelni áprilisban.

Aum

1033 Budapest, Flórián tér 6-9.

A Flórián Üzletközpontban található Aum étterem a legfontosabb hindu szimbólum után kapta a nevét, ami a test és a lélek egységére utal, illetve képviseli az abszolút igazságot, a legfelső isteni teremtőerőt, és a tudást is. Az Aum egy progresszív ázsiai és magyar fúziós étteremként definiálja magát, ami annyit tesz, hogy a legújabb konyhai technológiákkal elegyítik a Távol-Kelet ízeit a magyar konyha ételeivel. Ennek eredményeként olyan látványos ételkompozíciókat kóstolhatunk az étteremben, mint a kacsarilette vietnámi tavaszi tekerccsel és quionával, és a szardínia lencsével és céklával.

MyCanteen Önkiszolgáló Étterem

1132 Budapest, Váci út 70.

A MyCanteen önkiszolgáló étteremlánc újabb taggal bővült, amely a Váci úton várja vendégeit a már jól ismert, finom ételekkel és barátságos árakkal. A Nyugati Pályaudvar és az Árpád-híd között körülbelül félúton található étterem célközönsége a környék irodaházainak délben kopogó szemekkel élelem után kutató dolgozói, akik a lehető legrövidebb idő alatt szeretnék teletömni korgó gyomrukat. A déli órákban összesen négy különböző menüajánlatból válogathatunk, de természetesen az állandó kínálatból is megkóstolhatunk valamit, ha épp úgy tartja kedvünk.

Emma

1116 Budapest, Vegyész utca 1-5.

Vegán, cukor-, laktóz- és gluténmentes sütemények és torták széles választékával az Emma egy igazi gyöngyszem Budapest egyre növekvő cukrászdafelhozatalában. Az ötletes külsejű, házias ízeket idéző sütemények kiváló alapanyagokból készülnek, tartósítószer és ízfokozók hozzáadása nélkül. Az Emma azonban nem csak finomságokkal látja el az édesszájú fővárosiakat, hanem külön figyelmet szentel a környezetvédelemre is: csak újrahasznosítható papírt és lebomló anyagokat használnak csomagoláshoz.

blank

Metropolis Coffee & Bagel

1111 Budapest, Lágymányosi utca 17/a

Te is gyakran szaladsz be reggeliért a sarki kisboltba úton a munkahelyedre vagy az egyetemre? Ha a 11. kerületben mozogsz a délelőtti órákban, jó hírünk van: a Metropolisban nyolc különféle bagel közül válogathatsz, kezdve az egyszerű, Philadelphia krémsajttal töltött New York-i bageltől a tápláló lazacos verziókig. A bageleken kívül könnyed saláták, frissítő különlegességek, mint például a rózsaszín céklás latte, és isteni kávé is kapható az aprócska Metropolisban. Indítsd a reggelt, ahogy a vérbeli New York-iak teszik!

blank

Plēz

1036 Budapest, Csemete utca 10.

A Kolosy tér környékén rajzanak az irodaépületek, viszont hosszú időn keresztül hiányoztak az olyan étkezdék, ahová beugorhattak volna a farkaséhes irodisták egy gyors és lehetőleg egészséges menüre. Úgy tűnik, az íróasztal mögött ülők imái meghallgattattak: nemrég megnyitott a Plēz, ami gusztusos szendvicseket és jól megrakott salátákat kínál stílusos papírdobozokban, illetve sokféle smoothie-t, wrapeket, dzsúszokat, péksüteményeket, és kávékülönlegesséket is beszerezhetünk náluk. Ha te is próbálsz tudatosan étkezni, irány a Plēz!

blank

Wall Street Bistro

1073 Budapest, Erzsébet krt. 30.

Az elmúlt években a nagykörút egy valóságos kocsmahálózattá alakult: jelenleg sehol máshol nem koncentrálódik ennyi vendéglátóhely a városban, mint a körút környékén. A Legjobbkocsma (többek között a 4-es 6-os kocsmákat, a Sark kocsmákat, és a Corvinus Cafékat üzemeltető cég) oltalma alatt nyílt meg nemrégiben a Wall Street Bistro, amely minden nap reggel 10 és hajnal 4 óra között várja vendégeit italakciókkal, széles borkínálattal, ingyenes WiFi-vel, és tágas beltérrel. Ha egy hangulatos, ugyanakkor olcsó és központi elhelyezkedésű helyet keresel, ahol elindíthatjátok a barátaiddal az estét, a Wall Street Bistro remek választás.

blank

Eber

1121 Budapest, Zugligeti út 64.

A 19. században Zugliget több mint 60 éttermet számlált, a zöld lankák és sűrű erdők viszont nem csak a túrázni vágyókat és az éhes fővárosiakat vonzották: a környék számos vaddisznónak is otthonául szolgált, akik azóta is a közeli erdőségekben tengetik napjaikat. Március közepén beköltözött a Lóvasút gyönyörűen felújított épületébe Zugliget legújabb cukrászdája, az Eber, ami nevével és logójával is tiszteleg a környékbeli vadkanok előtt. Akár mennyei házi kenyérre, akár hedonista süteményekre vágysz, az Eber nem fog csalódást okozni.

blank

Zeya Restaurant

1051 Budapest, Sas utca 4.

Budapest belvárosában, a Szent István Bazilikától csupán pár lépésre található a Zeya étterem, ami BBQ ételek széles választékával és nemzetközi kedvencekkel (ilyen például a thai kókuszleves curry-vel és rákkal, a kacsamáj bruleé házi brióssal, vagy a zöldségekkel tálalt, piacról beszerzett friss hal) várja vendégeit stílusos környezetben. Az étlap húsos ajánlatai között ízletes steakeket, szaftos hamburgereket, faszénen grillezett kacsamellet, marhabordát, és szürkemarhagulyást is találunk. A Zeya-étteremélményt egészen biztosan nem fogod egyhamar elfelejteni!

blank