GZA: Egy igazi zenei tehetség lép fel Budapesten

Gary Grice, azaz ismertebb nevén GZA vagy The Genius. Az igazi régi iskolás hip-hop rajongóknak szinte be se kell mutatnunk, de azért mi megpróbálkozunk vele. Dalszövegíró, rapper, a legendás Wu-Tang Clan alapítója és egykori szellemi vezetője.

Nemcsak, hogy korszaka egyik legmeghatározóbb és legkreatívabb MC-szövegírójának tartották, de a Rolling Stone magazin 2014-es kutatása során (Aesop Rock mellett) elhódította a legnagyobb szókinccsel operáló hip-hop előadó elismerését is. A WU korszak után sem tétlenkedett, nem érte be szuperformációjuk sikereivel, 31(!) éves karrierje során a Wu-Tang Clan kiadványok mellett több ikonikus szóló lemezt és kollaborációt is a háta mögött hagyott, valamint oktatási szervezetekkel szövetkezve éveken át nagy erőkkel promótálta a New York-i fiatalok természettudományi oktatásának fontosságát is.

The Genius aktualitását és örökérvényűségét mi sem jellemzi jobban, hogy éppen pont idén ősszel kollaborált legutóbb napjaink egyik (ha nem “A”) legsikeresebb streetwear márkájával, a Supreme csapatával, akikkel ikonikus ’95-ös “Liquid Sword” szólóalbuma előtt tisztelegtek, az így elkészült pólókért pedig rajongói már a megjelenés napján képesek voltak másodkézből több száz dollárt fizetni…

Szóval ne feledjétek: 2019. árpilis 3; Dürer Kert: GZA (Wu-Tang Clan)

Jelezd vissza az esemény Facebookon is!