Minden, amit a Trónok harca 8. évadáról tudni lehet

Szinte hihetetlen, de alig egy hónap múlva, pontosan április 14-én (hazánkban április 15-én) érkezik a Trónok harca várva várt befejező évada. Néhány információ már kiszivárgott a 8. évadról, olvass tovább, és minden kiderül, ami tudható.

Az epizódok száma

Az epizódok száma már a hetedik évadra is megcsappant, de ha minden igaz, a sorozat befejező évada sem lesz újra tízrészes, mint egykor: mindössze hat részből fog állni.

Az epizódok hossza

Ugyan a megszokottnál kevesebb epizódból áll majd a nyolcadik évad, az egyes részek hossza remélhetőleg kárpótol majd:

  • 1. rész: 54 perc
  • 2. rész: 58 perc
  • 3. rész: 60 perc
  • 4. rész: 78 perc
  • 5. perc: 80 perc
  • 6. rész: 80 perc

Írók és rendezők

A Variety szerint David Nutter rendezte az első, második és negyedik részeket, Miguel Sapochnik a harmadikat és az ötödiket, míg David Benioff és D. B. Weiss az utolsó epizódot. Feltételezhetően a rendezőpáros nevéhez fűződik az utolsó négy rész forgatókönyve is; az első részt Dave Hill, a másodikat pedig Bryan Cogman írta.

Spoiler alert

A sorozat előrehaladtával Cersei olyan negatív hőssé vált, aki még Jamie-t is sikeresen elidegenítette maga mellől, pedig a férfi korábban mindig mellette állt, bármi történt. A várakozások szerint a jó győzedelmeskedésével ér véget a sikeres széria, ezért számíthatunk rá, hogy az olyan szereplők, mint például Cercei, nem élik túl a csatározásokat. Egyesek azt is biztosra veszik, hogy Jamie keze (is) benne lesz a halálában.

Bonyolult rokoni kapcsolatok

A 7. évad végére világossá vált, hogy Jon Snow nem Ned Stark fia, és még csak nem is fattyú, hiába viselte magán egész életében ezt a megbélyegzést. Rhaegar Targaryen utódaként a trón jogos örököse. De mi lesz akkor, amikor megvilágosodik? Hiszen mi már tudjuk, hogy a sárkányok anyja Jon nagynénje, és bár nem ez volna az első példa az egyenesági vérszerinti rokonok közötti kapcsolatra (bár a Targaryen családban bevett szokásnak számított, ismerjük a biológiai összeférhetetlenség tényét, emiatt bolondulhatott meg Daenerys édesapja), több, mint kellemetlen lehet a szituáció amikor mindenre fény derül.

Jon és Daenerys a Trónok harca 8. évadában
Helen Sloan/HBO

Hihetetlen költségvetés

A kiadások az egekbe szöknek, epizódonként 15 millió dollárba kerül a befejező évad részeinek elkészítése. A Variety találgatásai szerint ebből a pénzből akár színaranyból készülő kart adhatnának Jamie-nek, és a CGI segítségével gondoskodhatnának róla, hogy Daenerys hajkoronája pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodták. Az első rész a várakozások szerint Winterfellben fog játszódni, és a készítők elmondása alapján jó pár ismerős helyszínt láthatunk majd kissé másként.

Nem ez a vég

Bár a sorozat befejeződik, nem kell elbúcsúznunk minden kedvenc (életben maradt) karakterünktől. A tervek szerint több lehetséges spin-off ötlete is felmerült és állítólag már tárgyalnak róluk, sőt, előzményfilmre is számítani lehet.

Mi már alig várjuk, hogy a TV képernyője előtt izgulhassuk végig a befejező évad részeit! Tarts velünk, és az első rész bemutatása után egy nappal, április 16-án vesézzük ki együtt a sorozatot a Funzine Talks: Winter is Here – Minden a Trónok harca-univerzumról c. eseményünkön! Jegyinformációért klikk IDE!

Trónok harca véradás

Óriási siker volt az HBO és a Magyar Vöröskereszt nagyszabású véradási kampánya, amelyen Budapest szerte megmozdultak a rajongók. Ugyan a fővárosban befejeződött a véradás, május 20-ig országszerte elérhető lesz a véradó kamion, itt a résztvevők Trónok harca karkötőt kapnak a készlet erejéig. A helyszínek és időpontok a Magyar Vöröskereszt honlapján érhetőek el.