Hihetetlen siker: Több száz liter vér gyűlt össze a vastrónért!

Literszámra folyt a vér Budapest utcáin! Aggodalomra semmi ok, csak a Trónok harca (Funzine-esemény itt) rajongói bizonyították elkötelezettségüket a sorozat és a jó ügy érdekében.

Óriási siker volt az HBO és a Magyar Vöröskereszt nagyszabású véradási kampánya, amelyen Budapest szerte megmozdultak a rajongók, és hosszú sorokban kígyóztak a véradóhelyszínek előtt, hogy vérüket adják #aTrónért!

A végeredmény lenyűgöző: a Magyar Vöröskereszt előzetes becsléseihez képest 37%-kal (!!!) többen jelentek meg a kampány 10 napja alatt. Adataik alapján a vért adók 35%-a korábban még sohasem vett részt ilyen jótékonysági akcióban, sőt, a helyszíni adatok alapján a megjelentek sokkal fiatalabbak voltak, mint általában, így elmondható, hogy a Trónok harca sikeresen megmozgatta óriási rajongótáborát. Egy véradó átlagosan összegyűjtött 450 ml véréből 3-féle vérkészítmény készül, ami 3 beteg gyógyulásához használható fel, így a kampánnyal közel 4500 beteg gyógyulását segíthetik.

„Köszönjük a remek együttműködést, remélni sem mertük, hogy ilyen sokan vesznek majd részt a kampányban. Annak pedig kimondottan örülünk, hogy több mint ötszázan életükben először adtak vért, bízunk benne, hogy őket is majd a rendszeres véradóink között üdvözölhetjük. A Magyar Vöröskereszt munkája azonban itt nem ér véget, egész évben várjuk a lelkes segítőket” – mondta Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezés szakmai vezetője.

„Az HBO Bleed for the Throne globális kezdeményezéséhez Európa-szerte több ország is csatlakozott – Magyarország mellett lengyel, román, cseh, horvát, spanyol és skandináv rajongók vettek részt a kampányban – mindenhol hatalmas sikerrel. Számomra, aki már kapott vért, különösen inspiráló látni, hogy milyen sok lelkes, új, fiatal véradót aktiváltunk Európában. Reménykedem benne, hogy nagy részük rendszeres véradóvá válik. Az HBO Europe teljes csapatának nevében nagyon köszönjük, hogy ennyien álltak a jó ügy mögé!” – mondta Dóczi Melinda, az HBO Europe regionális marketing vezetője.

Május 20-ig te is csatlakozhatsz!

Ugyan Budapesten befejeződött a véradás, május 20-ig országszerte elérhető lesz a véradó kamion, így a résztvevők Trónok harca karkötőt kapnak a készlet erejéig. A helyszínek és időpontok a Magyar Vöröskereszt honlapján érhetőek el. Nézd meg, hogyan köszönte meg Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister), hogy a rajongók vérüket adták a jó ügy érdekében!

A Trónok harca befejező évada április 15-én érkezik az HBO-ra és az HBO GO-ra!

Fotók: HBO