Budapesti pubmustra

Mindegy, hogy eklektikus berendezésű romkocsmákról vagy modern pubokról beszélünk, mindennek megvan a maga varázsa. Válogatásunkban a pub kategória 6 említésre méltó budapesti helyét veszünk sorra.

Roots Budapest

A Király utca végén, egy egykori videókölcsönzőben talált bázisra a Roots Budapest, azzal a nem titkolt céllal, hogy felfrissítse a Nagykörút vérkeringését. A kulturális programokra áhítozókat tárt karokkal váró Rootsban egymást érik a koncertek, kiállítások és bulik, és ami a zenei repertoárt illeti, a város egyik legváltozatosabb kínálatát találod meg náluk. A jamaikai kávéra vágyók éppúgy betérhetnek, mint a minőségi kézműves sört kívánó szomjas városi vándorok. A gyomorkorgás csillapítására ott a quesadilla, de ha kultúrára éheznél, a bár polcain sorakozó könyveket bármikor leemelheted.

1077 Budapest, Király utca 77.

Fotó: Zoltán Balogh Photography

Szatyor Bár

A 2010-ben megnyitott Szatyor Buda egyik legismertebb bárja. Hamisítatlanul közép-európai, bohém báját 18 tehetséges fiatalnak köszönheti, ők varázsolták a helyi hipszterek és művészi vénával megáldott vendégek kedvenc találkozási helyévé. A Szatyor dekorációjához hasonlóan színes étlapot prezentál, amelyen hazai és nemzetközi finomságból sincs hiány. Rendezvényei, kiállításai, élőzenés eseményei miatt Újbuda egyik legüdébb színfoltjaként lett ismert, és a pesti romkocsmák afféle szofisztikált alternatívájaként tartják számon.

1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Trapéz

A Nagy Vásárcsarnoktól kőhajításnyira az időutazás élménye jár a fogyasztás mellé. A Trapéz otthonos földszinti része, tágas emeleti szintje és magával ragadó belső udvara mind jó választás lehet, természetesen attól függően, hol töltenéd leszívesebben az időd ebéd közben (akár egy hamburger vagy saláta mellett), vagy a kávészünetben. A leginkább nagymamáink nappaliját idéző belső dizájn biztos, hogy téged is sikeresen kizökkent a szürke hétköznapokból. És a hab a tortán az, hogy az egyetemisták pénztárcájához szabott árakkal várnak.

1093 Budapest, Imre utca 2.

blank

FIRST Craft Beer & BBQ

A FIRST Craft Beer a budapesti kézműves sörfőzdék egyik legígéretesebbike, amit a város központjától kicsit távolabb eső helyen hoztak tető alá. A FIRST csapata azóta már bárt is nyitott a budapesti bulinegyedben, az újdonságok iránt érdeklődő, minőségi sörök hörpölőit megcélozva. Csapjaira egyedi ízesítésű ale-különlegességeket és nemzetközi márkák kiválóságait verik, továbbá több mint 200 féle üvegbe zárt finomság kapott helyet a kínálatban. Ráadásként laktató fogásokkal, ropogtatnivalókkal, szendvicsekkel vagy steakkel tömheted meg náluk a hasadat.

1074 Budapest, Dob utca 3.

blank

Dzzs Bár

A bulinegyed biztonságos közelségét szeretnéd élvezni, de kevésbé nyüzsgő környezetbe vágysz? Talán épp a szuperbarátságos Dzzs bár, a Nagydiófa utca ékszerdoboza a neked való hely. Az 50 fő fogadására alkalmas, otthonos légkörű pubot bohém retropical romkocsma stílus jellemez, ami visszaköszön az itallapon: több, mint 20 típusú rum, koktélok, és kézműves sörök mellett a mezcal nevű agavé párlat is kapható. Ne felejtsd el lecsekkolni növénybörzéiket, és egyéb, érdekes tematikájú eseményeiket.

1072 Budapest, Nagydiófa utca 32.

blank

Műhely Pub

A Műhely egy autószerelő műhelyből titkos, tematikus bárrá alakult egység ahol minden az autók megreparálásának varázslatos világa körül forog. A helyi egyetemisták nagy kedvence mindenkit mágnesként vonz, bárki megtalálja a számításait itt, aki változatosságra vágyik a belvárosi forgatagban. Hat sörcsappal, magyar borok hosszú listájával, minőségi pálinkákkal és üveges sörökkel múlathatod náluk az időt egészen este 11-ig, de ha jókor jársz arra, elcsíphetsz egy-egy koncertet vagy bulit is. Tökéletes helyszín egy remek esti program megalapozásához.

1111 Budapest, Budafoki út 29.

blank