A Zuglói Filharmónia zenészei ismét egy különleges koncertre készülődnek

A Zuglói Filharmónia zenészei ismét egy különleges koncertre készülődnek: március 9-én szombaton 17 órakor kezdődik a Téli bérlet sorozat utolsó koncertje az impozáns Pesti Vigadó dísztermében.

Mindig csodálattal tekintünk a nagy átéléssel játszó hegedűsökre, akik virtuóz módon szólaltatják meg hangszerüket. Teljesítményük gyakran elhomályosítja a zenekarban mellettük helyet foglaló brácsások játékát. Talán eddig még nem fedeztétek fel magatoknak a mélyhegedű bársonyos, szívből szóló hangját, most ezen a koncerten megtehetitek: A zenekarból most szólistává lép elő a friss zeneakadémiai diplomával rendelkező Horváth Ágnes, aki Bartók Béla Brácsaversenyén keresztül megmutatja, hogy mit lehet kihozni ebből a hegedűnél kicsit nagyobb, de hasonlóan érzelemdús hangszerből.

A programban felcsendül továbbá Schubert Rosamunda balettzenéje, valamint Weiner Leó Toldi című szimfonikus költeménye. Utóbbi visszaidézi iskolai éveinket, amikor csodálattal olvastuk Toldi Miklós hőstetteit – ezúttal a zene vezet végig minket a változatos kalandokon, miközben kivetítőn követhetjük az eredeti költemény szövegét Arany János tollából.

Március 9. szombat 17.00 TÉLI BÉRLET IV/4. VIGADÓ

Franz Schubert: Rosamunda – balettzene

Bartók Béla: Brácsaverseny / közreműködik: Horváth Ágnes

Weiner Leó: Toldi – szimfonikus költemény

Vezényel: Kovács János

Jegyvásárlásért kattints ide.