Mire készül a Fesztiválzenekar?

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai éppen ma indultak el újabb európai turnéjukra Stravinsky-programjukkal: Antwerpen, Amszterdam és Udine koncerttermei várják a magyar együttest, akik ezúttal sem hagyják meglepetés nélkül a közönséget. Mutatjuk, Budapesten hol találkozhatsz velük.

Stravinsky: vad, modern, elkábít – február 17–18–19., Müpa

Igor Stravinsky megváltoztatta a zenetörténelmet sokkoló, modern nyelvezetével. Provokatív volt és pimasz, okos és humoros. Híveit és ellenfeleit is zavarba hozta állandóan változó stílusával. A Budapesti Fesztiválzenekar a szerző legnépszerűbb darabjaival és néhány ritkasággal készül februári koncertjeire. Az igazi nagyvadak közül elhangzik a Zsoltárszimfónia és a Tavaszi áldozat is. Miért izgatja Fischer Iván fantáziáját a Tavaszi áldozat? Mi miatt fulladt botrányba a darab bemutatója? Milyen az ősemberek dallama? Lehet-e a zenének olyan hatása, mintha valamilyen tudatmódosítót szednénk? A BFZ zeneigazgatója a linkre kattintva a zongora mellett ülve mesél.

Február 19-i koncertünket élőben közvetítik Facebookonés honlapjukon is.

További információkat a koncertről itt olvashatsz.

Francia bohémvilág, romantika – február 27–28. + március 2., Müpa

Az elbűvölő francia bohémvilágból az orosz népmesék miliőjébe repít a koncert, amelyen az izraeli karmester, Pinchas Steinberg kalauzol végig. Bizet elbűvölő szimfóniája fiatalos lendülettel,Sosztakovics csellóversenye személyes vallomással kecsegtet. A hangverseny a romantikus zene egyik leghíresebb darabjával, az Egy kiállítás képeivel zárul. Az est szólistája Alekszandr Knyazev, akit Rosztropovics méltó utódjának tartanak.

További információkat a koncertről itt olvashatsz.

Egy koncert tele napsütéssel – március 7–8., Zeneakadémia

Hév, könnyed elegancia és sok-sok zsenialitás. Tavaszköszöntő márciusi hangversenyünkön elhangzik Haydn humorral teli 80. szimfóniája, egy fényes és ünnepélyes, hegedűszólókkal tarkított Mozart-szerenád, és egy különleges tubaverseny, amelyben egy pillanat alatt megváltozhat minden. Vezényel:Takács-Nagy Gábor, a tubaverseny szólistája: Bazsinka József.

További információkat a koncertről itt olvashatsz.

blank