Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová érdemes ellátogatni januárban

Tekerj Budapest legmenőbb újonnan nyitott helyeiért!

Ne pazarolj!

1027 Budapest, Fő utca 79.

Nap, mint nap szembe kell néznünk a fogyasztói társadalom környezetre tett hatásaival – gondoljunk csak a Csendes-óceán felszínén úszkáló szemétszigetekre, vagy a szemétégetés során keletkező mérgező anyagokra -, a tudatosság tehát fontosabb, mint bármikor ezelőtt. Ha Buda első, Ne pazarolj! névre keresztelt környezetbarát boltjában és kávézójában vásárolsz, rögtön teszel valamit a környezetért. Két barátnő alapította az üzletet, amely csomagolásmentes magyar termékeket kínál, többek között idényzöldségeket és -gyümölcsöket, fűszereket, tésztákat, édességeket, müzliket, tejtermékeket, lekvárokat, péktermékeket, sőt még természetes mosószert is.

Story Budapest

1075 Budapest, Kazinczy utca 21.

A budapesti klubok többsége sivár évként könyvelte el a tavalyit, a Story Budapest buliközpont megnyitásával azonban mégis fellendülhet a helyi szórakoztatóipar. A bulinegyed főutcáján található szórakozóhely a budapesti zenei élet legfrissebb szereplője, amely a legmodernebb hangrendszerrel, a legmenőbb R’n’B, hip hop, trap és rapdalokkal, a város legnépszerűbb DJ-ivel, VIP szolgáltatásokkal és jó társasággal várja vendégeit minden hétvégén.

Blue Agori

1075 Budapest, Madách Imre út 1.

A Budapest szívében található Blue Agori mediterrán ízekkel, autentikus görög ételekkel és a görög zászló színeiben pompázó enteriőrrel csábítja vendégeit a Madách Imre útra. Jelenleg gyrost (csirkével, sertéssel, vagy halloumi sajttal), souvlakit (pitában, tányéron vagy nyárson), különféle friss salátákat és házi mártogatósokat, többek között tzatzikit és tirokafterit (fűszeres fetasajtos krém) kóstolhatunk. Míg a húsok és a zöldségek helyi termelőktől, a joghurt, az olívaolaj és a fűszerek Görögországból érkeznek – akárcsak a receptek.

blank

Árpád Forrásfürdő

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő a főváros legújabb rekreációs központja, mely a H5-ös hévvel könnyen megközelíthető a belvárosból. Az építkezési munkálatok 2017 januárjában kezdődtek a 7,800 négyzetméternyi területen, de a fürdőkomplexum, melynek épülete az 1930-as évek Bauhaus stílusát a kortárs építészeti trendekkel elegyíti, csak idén ősszel nyitott meg. A maga 15 medencéjével, 4 különböző masszázsterápiájával, csúszdaparkjával és a legfelső szinten elhelyezkedő szaunarészlegével, az Árpád Forrásfürdő felveszi a versenyt Budapest nagyra becsült fürdőivel.

blank

Tunkoló

1075 Budapest, Kazinczy utca 35.

Habár a gulyásleves nemzetközi népszerűségéhez kétség sem férhet, szerepe a magyar street food kultúrában megkérdőjelezhető. A kicsiny Tunkoló éppen ezen kíván változtatni: a Kazinczy utcai ételbár késő estig tárt karokkal vár mindenkit, aki finom pörköltre (például harcsából, marhából, zúzából és vadhúsból), gulyáslevesre vagy húsmentes ragura, főzelékekre ácsingózik.

blank

Textúra

1051 Budapest, Sas utca 6.

A Textúra elsődleges céljai, hogy játékos, ugyanakkor személyes élményt nyújtson vendégeinek és a tökéletes ízharmóniát teremtsen ételeiben. A Sárközi Ákos-vezette konyha a kísérletezéstől vissza nem riadó vendégeknek látványos, egyben mennyei fogásokat készít – kizárólag helyi gazdák termékeiből -, ilyen például a velőhab ropogós gerslivel és törökmézzel, az argentin hátszín homármártással és kolbásszal, illetve a házi galamb kávéval és csillagánizzsal.

blank

Pálinka Museum

1061 Budapest, Király utca 20.

Ami a vodka az oroszoknak, a grappa az olaszoknak, az ouzo a görögöknek, az a pálinka nekünk, magyaroknak. Nemzeti italunk hosszú (és gyümölcsöző) történelemmel büszkélkedhet, aminek főbb állomásai (történelmi leletek, tárgyak és képek, illetve digitális technológia segítségével) a Pálinka Múzeum interaktív kiállításán megtekinthetők. A Király utcai épület boltként, bárként és kóstolóhelyként is üzemel, több mint százféle pálinkával, melyek 30 különböző fajta gyümölcsből készülnek Magyarország 12 kifőzdéjében.

blank

KOVACSDORA designer bolt

1094 Budapest, Ferenc tér 2-3.

Kovács Dóra, a kovacsdora divatmárka alapítója és tervezője, hobbiból kezdett el varrni, elvégzett egy női szabó tanfolyamot, majd feladta grafikus karrierjét, hogy valóra váltsa álmát és ruhakészítő legyen. Kényelmes és egyedülálló ruhái limitált kiadásúak, melyeket Dóra ipari varrógéppel és határtalan kreativitással készít. A kovacsdora ruhadarabok között találunk meleg és puha pulóvereket, klasszikus fekete kisruhákat, szoknyákat és alsóneműket is.

blank