5 hely, ahol isteni forralt bort ihatsz

El sem tudnánk képzelni a  telet forralt bor nélkül. A rengeteg különböző ízesítésben kapható italt nemcsak azért szeretjük, mert átmelegíti a hidegben átfagyott végtagjainkat, de minden egyes kortynyi italtól erősödik bennünk a karácsony hangulat. Több kedvenc helyünkön is isteni forralt bort lehet kapni, ezek közül gyűjtöttünk most nektek össze ötöt. Akkor is segítünk, ha ti magatok szeretnétek forralt bor készíteni, ugyanis egy jól bevált receptet is mutatunk nektek a cikk végén. 

Alapozó

A Móricz Zsigmond körtér Gomba nevű épületében található Alapozó az újbudaiak egyik kedvenc helye, úgyhogy ne lepődj meg, ha egy zajos és jókedvű embertömeget pillantasz meg, amikor felkeresed a helyet. A kültéri bár teraszán vastag plédekbe burkolózva szürcsölheted el a finom forralt bort, mely még a legnagyobb hidegben is átmelegíti a tested és a lelked.

Pest-Buda

A Várnegyedben található Pest-Buda nemcsak a klasszikus magyaros ételeket értelmezte újjá, akkor sem kell csalódnod benne, ha egy lélekmelengető forró italra vágysz. Az otthonos étterem a legjobb magyar vörösborokból készíti a forralt borát, melyből természetesen nem hiányozhat a narancs, a fahéj és a szegfűszeg sem. Ha éppen a Budai Vár környékére tervezel egy romantikus sétát a szerelmeddel, ne hagyd ki a Pest-Budát a közös élményből.

Anker’t

Az Anker’t egész évben megkerülhetetlen hely. Fűtött teraszának köszönhetően télen is gyakran megfordulunk itt, főleg hétvégénként, amikor keményen nyomjuk a jutyubdiszkókon. Akkor is megéri a felkeresni a város szívében található romkocsmát, ha csak egy baráti csevejhez keresünk helyszínt: az ilyen alkalmakra is tökéletes választás az Anker’t, feltéve, ha a beszélgetéshez egy csésze fűszeres forralt bort is kérünk.

blank

Salon Drink & Cuts

Buli előtt, után vagy közben is jóleshet egy nagy bögrényi forralt bor. Ha a hétvégi partizás előtti alapozásként fanyalodnál a forró italra, ajánljuk a bulinegyedben található Salon Drink & Cuts-t ahol nemcsak ihatsz, de akár még a hajad is levágathatod, hiszen egy többfunkciós helyről van szó: a Salon Drink & Cuts egyszerre borbár és borbély. A saját recept alapján készített forralt boruk pedig egyszerűen zseniális.

blank

Fekete Kutya

Végül, de nem utolsó sorban zárjuk a kedvenc Dob utcai forralt bor lelőhelyünkkel, a Fekete Kutyával. A gasztrokocsmában több meleg innivalóval is felvértezhetjük magunkat a téli hideg ellen. Itt ugyanis nemcsak forralt borral, de akár minestrone levessel vagy gulyással is átmelegíthetjük magunkat, ha véletlenül úgy éreznék, túl sok volt már az alkoholból.

blank

Otthon is elkészítenéd? A Gastro-Hack forralt bor receptjét itt találod!