Gastro-Hack – Forralt bor recept

Számunkra a tél egyik kedvelt forró itala a forralt bor, amit a karácsonyi vásárokon és otthonunkban is szívesen fogyasztunk. Az elkészítési módok és receptek száma szinte végtelen, készülhet például vörös vagy fehérborból is, minden az ízlésünkre van bízva. Ha te sem veted meg a szívet-lelket melengető téli italt, választunk egyet helyetted. Cikkünkben a Gastro-Hack receptjét ajánljuk!

blank
Fotó: Pintér Árpád, Pixeltaster

Kezdetnek ragadj egy palack jó minőségű vörösbort (lehet kékfrankos, cabernet sauvignon vagy cabernet franc). A fűszereket külön, 15 dkg megolvasztott barna cukron főzd meg egy narancs felével és 2 dkg egész gyömbérrel, amelyet az olvadt cukorra helyezve enyhén karamellizálnod kell. Ezután öntsd fel fél liter vízzel, adj hozzá 2 egész rúd fahéjat, 2 db ánizs csillagot, 1 dkg szegfűszeget, 1 dkg szegfűborsot, 6 db borókabogyót és fél rúd vaníliát. A felsorolt fűszereket lassú tűzön, 25-30 perc alatt forrald fel, utána tölts hozzá bort, és melegítsd a kívánt hőmérsékletre. Ne forrald, mert úgy elmegy belőle az alkohol, ráadásul rengeteg íz és aroma távozik a folyamat során. Szervírozás előtt díszítsd friss naranccsal.

blank
Fotó: Pintér Árpád, Pixeltaster

Kövessétek a Gastro-Hack Facebook oldalát, vegyetek részt a rendezvényeiken! December 22-én például a Füst és Buborék Xmas nevű eseményükre várnak, ahol egy komplett karácsonyi csomagot állítanak össze, hogy neked ne kelljen aggódnod a főzés miatt. (Figyelem, előjegyzést csak december 19-ig fogadnak!)