Az ősz még javában tart, irány a piac!

Mielőtt beköszönt a tél, bőven akad még alkalmunk az őszi piacozásra. Ha te is úgy gondolod, hogy ideje beszerezni az évszak szezonális portékáit, töltsd fel velünk az éléskamrád az alábbi piacok egyikén.

kiskertpiac

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Sokan nem tudják, hogy az Anker’t amellett, hogy afféle olvasztótégelye a nemzetközi közösségeknek, időnként piacként is funkcionál. Legközelebb november 18-án adózhatsz náluk a szabadtéri piacozás iránti szenvedélyednek, és a Slow Gasztro Market egészséges termékei között szörpök, joghurtok, teák, glutén- és cukormentes finomságok, piték, öntetek, mézek, kolbászok és sajtkülönlegességek választékából szemezgethetsz. A helyi termelők és hazai tervezők, virágárusok portékáira délelőtt 10 órától délután 4-ig csaphatsz le. Családi programnak is tökéletes!

Czakó Piacz

1016 Budapest, Czakó utca 15.

A hangulatos Tabán kerületben, a Nagyhegy lankáin lelhető fel a Czakó Piacz, ami 2017 márciusában nyitotta meg elsőként a kapuit az organikus ételek iránt rajongók előtt. Azóta elmaradhatatlan eseménnyé nőtte ki magát a helyi friss-áruval foglalkozó vásárok között, hála barátságos kofáinak, rusztikus hangulatának, valamint széles kínálatának. Szombatonként reggel 8 és délután 3 között friss gyümölcsökkel, zöldségekkel, virágokkal, organikus magvakkal, olajokkal, lekvárokkal, kézműves sajtokkal, tojással, gombával és csodás panorámájával invitál vásárlásra.

Szimpla Háztáji Piac

1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

Vasárnaponként 9 órától délután 2-ig egészen új arcát mutatja meg Budapest legnépszerűbb romkocsmája, 2013 óta ugyanis piacként is funkcionál, 30-40 árussal. A vásárok, na meg az ízletes helyi sajtok, mézek, szörpök, zöldségek, gyümölcsök, húsok, fűszerek és szendvicskrémek alkalmanként 3000 főt vonzanak a Kazinczy utcába, akik ráadásul a Szimpla Brunch finomságaival is megtölthetik a bendőjüket, ha éhségüket oltanák. Isteni házi kakaó, finom gyümölcslevek, műzli, és sok más közül választhat, aki itt költené el a reggelijét.

blank

Pancs Gasztroplacc

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.

2016-ban alapították a Pancs Gasztroplacc elnevezésű vásárát, amely tárt karokkal várja vásárlóit minden vasárnap délelőtt 9 és délután 2 között az Élesztőház udvarán. A portékák között isteni füstölt húsok, sajtkülönlegességek, granola széles választéka, adalékanyagmentes magyar és olasz pékáru, valamint vitaminokban gazdag, friss zöldségek kerülnek a pultra. A Pancs továbbá érdekes workshopokkal, jótékonysági programokkal és a hazai gasztronómiai szcéna ismert képviselőivel is hívogatja egészségtudatos látogatóit.

blank

Forest Market

2029 Budakeszi, Hidegvölgyi Erdészlak

A Mozgó Piac szervezésében megvalósuló vásár Budakeszi fákkal övezett részében lelt otthonra, és havonta egyszer, vasárnap várja vásárlóit. A piacot túrázók, a Budakeszi Arborétum látogatói, és gurmék egyaránt felkeresik, főleg ősszel, amikor tökéletes helyszínt nyújt nemcsak a bevásárláshoz, hanem a feltöltődéshez is. Ha megpakolnád a hűtőd, olyan termékeket vihetsz haza magaddal innen, mint húsok, olajok, kecskesajt és sok más, étkezésre szánt finomság. A családbarát vásárt a Széna térről induló 794-es 795-ös busz vonalán találod.

blank

Központi Vásárcsarnok

1093 Budapest, Vámház krt. 1-3.

Ugyan nem nevezhető szigorú értelemben vett termelői piacnak, a Központi Vásárcsarnok egyszerűen kihagyhatatlan a listánkról. A hely magával ragadó hangulata mellett nem elhanyagolható tény, hogy az épület egy Art Nouveau gyöngyszem, ami a századforduló óta díszíti a Vámház körutat. November 16-én délután 3 órától különleges programmal várják az érdeklődőket, konkrétan kétórás sétára invitálnak, amely során fény derül Európa legnagyobb beltéri piacainak történelmi titkaira. Emellett bebarangolhatod a föld alatt húzódó folyosókat, továbbá a város legjobb rétesei is csak rád várnak!

blank