15 éves a budapesti éjszakák kihagyhatatlan bulija, a Be Massive! – DJ Methával beszélgettünk

DJ Metha partysorozata, a Be Massive idén ünnepli a 15. születésnapját. A buli olyan neveket hozott első alkalommal Magyarországra, mint Charlotte de Witte, Sam Paganini, Pig & Dan, Raxon, és még sokan mások. A másfél évtizedes buli létrehozójával, DJ Methával beszélgettünk. 

Végh Mátyás, vagyis DJ Metha 17 éve van jelen budapesti éjszakában buliszervezőként és DJ-ként. Kétgyermekes családapa, folyamatos szereplője hazai fesztiváloknak, nemrég tért haza Ibizáról. Zenéjét többek közt Ritchie Hawtin, Joseph Capriati is játszotta, nemzetközi színtéren is ismertté téve Methát.

Nemrég értél haza Ibizáról, ahol te képviselted Magyarországot nemzetköziben DJ-versenyen. Milyen élményekkel tértél haza?

A csodás helyszíneket nagyon élveztem. Kiemelném Luciánóval (svájci DJ – a szerk.) a stúdiózást,  nagyszerű volt egész nap vele lenni. Szintén hatalmas élmény volt a világ egyik legnagyobb hajós buliján, a The Ark  fedélzetén játszani, ahová a Burn Residency verseny keretein belül érkeztem.

Idén lesz 15 éves a Be Massive. Hogyan jellemeznéd a bulisorozatot?

A Be Massive sosem egyetlen műfajra koncentrált, a fókuszban mindig a minőségi zene állt. Folyamatosan olyan fellépőket próbálok hozni Budapestre, akiket érdekesnek találok és engem is motiválnak. A mottónk: „Nem a stílus, csak a jó zene számít!”

Neked mitől jó egy buli?

Ha hiteles előadó találkozik egy nyitott közönséggel, általában mindig működik. A kémia akkor indul be, ha mindkét fél figyel a másikra.

Hogyan egyeztethető össze a DJ-kedés és az apaságod? 

A családom óriási energiát ad, amiből folyamatosan töltekezni tudok. Fizikailag néha nehéz és nagyon fárasztó, de van egy szuper feleségem, aki nélkül nem tudnám mindezt végigcsinálni.

Miért ajánlod Budapestet a külföldieknek?

Mert egy fantasztikus, pörgős város, ahol minden hétvégén olyan zenei előadókkal találkozhat a kedves közönség ami számára izgalmas lehet!

Október 13-án lesz a második albumbemutatód és 7 órás DJ-szetted. Mit kell erről az albumról és az estéről  tudni?

Az album lassan három éve készül és folyamatosan csiszolódik. Ez az este egy jó lehetőség lesz letesztelni. Emellett 7 óra elegendő idő arra, hogy egy nagyobb zenei utazásra vigyem a közönséget, válogatva a kedvenc zenémből!

Mik a tervek a 2019-es évre?

Ennek az év végén megünnepeljük a 15. éves szülinapot Jay Lumennel, jövő évben pedig izgalmas új helyszínekről fogunk jelentkezni. Lesz ismét Be Massive Tábor és jobbnál jobb fellepőket fogunk hozni!

Ezeket a zenéket hallgatja mostanában Metha:

Honlap

Facebook

Instagram