Filkó kutya ajánlásával: A legjobb állatbarát vendéglátóhelyek Budapesten

A Funzine-iroda kedvence, Filkó ismeri a dörgést, már bejárta a város legjobb állatbarát helyeit. Az ő ajánlásával, íme, a kedvenceink!

Find Food One

1078 Budapest, István utca 5. 

A gyönyörű Rózsák terétől pár lépésre található az István utcai étkezde, amely ínycsiklandozó reggelikínálattal, változatos ebédajánlatokkal, finom szendvicsekkel, isteni levesekkel, desszertekkel, kávé- és teakülönlegességekkel várja vendégeit. Itt minden laktózmentes, és számos vegán, vegetáriánus, tej- és gluténmentes ételekből szemezgethetünk. Ugorj be a kiskedvenceddel, vagy rendelj házhoz! A Find Food One is csatlakozott a Vigyél haza Alapítvány kezdeményezéséhez, amely virtuális menüvel támogatja a menhelyi kutyákat. Mindössze annyit kell tenned, hogy amikor legközelebb ételt rendelsz a Netpincér oldalán, hozzáadsz egy virtuális menüt a kosaradhoz, amit ugyan nem szállítanak házhoz, de összegét a hontalan kutyáknak adományozzák.

Attaboy Streat Food Bistro

1075 Budapest, Síp utca 4. 

Különleges burgerek, állandóan változó limitált kínálat, vékony tésztás pizzák, friss saláták, és isteni desszertek. Ezt mind tudja az Attaboy Bistro és még többet is, ráadásul kiskedvencedet ugyancsak szívesen látják, ha kutyasétáltatás közben esetleg megéheznél. A belvárosban található, barátságos hangulatú bisztróban a street food vonal színe-java elevenedik meg a legmagasabb minőségben, sajátos Attaboy köntösben. Innen, a klasszikus amerikai ízek kedvelőitől egészen a gourmet rajongókig, senki nem távozik majd éhesen. Ráadásul figyelnek az extra igényekre is, így a diétás étrendet követők és a húsmentes ínyencségekről álmodozó vegetáriánusok egyaránt otthon érezhetik magukat. Na de elég a szavakból, hiszen a burger próbája az evés! Ha kóstolóra fáj a fogad, a Síp utca 4. alatt megtalálod őket!

blank

Anker’t

1061 Budapest, Paulay Ede u 33.

Budapest egyik legkedveltebb szabadtéri helyszíne az Anker’t, ahol a város legmenőbb arcai fordulnak meg napról napra, hétről hétre. Akár a színes koktélok, akár a város legjobb vegán pizzája vagy az őrületes bulik vonzanak ide, a Paulay Ede utcai egységben hamisítatlan romkocsma hangulatban töltheted az időd. Bulizz a szabad ég alatt a barátaiddal, kóstold meg a hatalmas házi hamburgereket vagy a finom hot-dogokat, és ha megszomjaznál, vár a 8 méter hosszú bár, ahol gyors kiszolgálás mellett élvezheted a friss levegőt és a hideg italokat. Négylábú társad se hagyd otthon!

blank

BB’z Bar & Grill

1075 Budapest, Király utca 15. 

A Király utcai állatbarát vendéglátóhely nagyon komolyan veszi az állatvédelmet: a BB’z Bar & Grill már többször szervezett adománygyűjtést a kóbor, menhelyi és sérült kutyák támogatására, illetve ők is virtuális kutyaétlappal támogatják a Vigyél haza Alapítványt. A BB’z-vel nem lőhetsz mellé, hiszen a bárban helyet kapott néhány kényelmes kutyaágy is, de persze jutalomfalatokból és ivótálakból sincs hiány. Ellátogathattok például a BB’z Sunday Brunch eseményre, hogy megadjátok a módját a vasárnapi délutánnak, amikor is amerikai stílusú svédasztal vár, rajta mini burgerekkel, omlettel, házi sajtokkal és Bloody Mary koktélokkal.

blank

Bistro Fine

1061 Budapest, Andrássy út 8. 

Egy barátságos, mégis elegáns helyen költenéd el ebédedet vagy vacsorádat? A Bistro Fine-ban megteheted! A bisztró csábító ételkínálata felér egy világ körüli kulináris utazással, amely során megkóstolhatod a magyar és a nemzetközi konyhák remekeit, illetve széles borkínálatból válogathatsz. Az Enomatic boradagoló gépnek köszönhetően akár 16 különféle bort is megkóstolhatsz a Bistro Fine-ban tett látogatásod során. Az étlap összeállításánál szem előtt tartották a laktóz- és gluténérzékenyek különleges ételigényeit is, ugyanakkor igyekeztek kreatív, sokszínű és persze finom fogásokat felsorakoztatni.

blank

Double Shot 2

1053 Budapest, Veres Pálné utca 33.

A közkedvelt Pozsonyi úti kávézónak májusban doppelgangere nyílt a Kálvin tértől nem messze található Veres Pálné utcában. A kutyabarát hely egész nap finomságokkal kényezteti vendégeit: olyan reggeli ételekkel, mint a Benedikt tojás lazaccal és az amerikai palacsinta friss gyümölcsökkel; levesek, tészták és pizzák széles választékával ebédre, illetve ízletes tapasokkal és salátákkal a nap végére. A hangsúly mégis a minőségi kávén van, ami egy különleges, saját fejlesztésű technológiával kerül a csészékbe. A Double Shotban minden kávé dupla, hogy a baristák megmutathassák tökéletesre fejlesztett „kávétudományukat”.

blank

Kuzin Bar

1074 Budapest, Dohány utca 7. 

Hogy mi a Kuzin Bar legfőbb vonzereje? A válasz egyszerű: a közvetlenség és a rugalmasság! Ez az a bár, ahol a széles italkínálat isteni street fooddal párosul, ahol, ha nem tudod, melyik sör a megfelelő választás számodra, a csaposok útba igazítanak, és ahol a tulajdonosok veled vígadnak, ráadásul rendezvények megvalósításában sem ismernek lehetetlent! A csapatos kvízpartikban a Kuzinok már nagyon otthon vannak, de számíthatsz rájuk akkor is, ha egy emlékezetes szülinapi, esetleg karácsonyi bulival szeretnéd meglepni barátaidat, kollégáidat. Gazdag portékájukban a jól ismert long drink alapanyagok, borok, és rövidek mellett a mára fogalommá vált cseh Budweiser éppúgy megtalálható, mint a mostanában népszerű újhullámos sörvonal.  Jah, és azt említettük már, hogy híresen kutyabarát hely hírében állnak?

blank

A cikk a kutyabarat.hu támogatásával jelent meg. További hasznos tippekért látogasd meg weboldalukat, és csekkold négylábú cimboránk, Filkó Instagram-profilját!

Ha szeretnél további tippeket kapni a városi kutyatartáshoz és örökbefogadáshoz, nézd meg az erről készült Funzine VOICE-unkat!