Hamarosan újra világsztárok koncerteznek hazánkban – Mutatjuk, kikre számíthatunk a közeljövőben

Budapest nem csak a Hollywood-i filmsztárok és forgatócsoportok számára vonzó város, világhírű énekesek és zenekarok is szívesen ellátogatnak hozzánk egy-egy koncert erejéig. A fesztiválszezon lezárultával sem lehet okunk panaszra; 2018 végén, 2019 elején számos ütős produkcióra számíthatunk. Lássuk az eddig ismert felhozatalt!

2018

Elég ütős programmal kezdhetjük a listát: az „ördögi hegedűs” néven emlegetett hegedűművész, David Garrett október 10-én érkezik, hogy fergeteges koncertet adjon Budapesten. Érdekes becenevét annak köszönheti, hogy főszereplője, társproducere és zeneszerzője volt Az Ördög Hegedűse című, hatalmas sikert arató filmnek. A híres Juilliard egykori tanulója afféle csodagyerek volt; pályafutása akkor kezdődött, amikor ő mindössze 10 éves volt. Meghoztuk a kedved? A koncert részleteit ITT találod.

Szinte hihetetlen, de a 80. születésnapját ünneplő sztárorgonista, Rhoda Scott rendületlen lelkesedéssel járja a világot. Korábban több alkalommal is fellépett már Budapesten, legutóbb például Varnus Xavérrel osztotta meg a színpadot. November 11-én a Lady Quartet elnevezésű formációval látogat el hozzánk, hogy 3 tehetséges jazz zenésszel az oldalán bepillantást nyújtson művészete eddig ismeretlen szeletébe.

Három fiatal, hihetetlenül tehetséges olasz énekes alkotja az Il Volo nevű formációt, ami 2015-ben az Euróvíziós Dalfesztiválon képviselte Olaszországot, és a képzeletbeli dobogó 3. fokán zárta a versenyt. A srácok azóta bejárták a világot, koncerteztek többek között az Amerikai Egyesült Államokban is. Év végén azonban rajtunk, magyar közönségen a sor, hiszen 2018. december 10-én a Budapest Arénában mutatkoznak be a hazai közönség előtt.

2019

Visszatér hazánkba a híres brit énekes-dalszerző Tom Odell! A fiatal tehetség korábban több magyar fesztiválon színpadra lépett már, ezúttal azonban teljesen más közegben találkozhat vele a közönség. 2019. február 8-án, pénteken a Barba Negra Music Club színpadán lép fel, egyúttal letudja első önálló magyarországi koncertjét.

Az X-akták és a Kaliforgia sztárja, David Duchovny szintén az év elején érkezik: február 11-én a Mom Sportban mutatja meg, hogy a színészkedésen túl zenészként is remekül megállja a helyét. A 2019-es turné keretében természetesen nem egyedül, hanem zenekarával lép fel, amelyre az Eventim-en keresztül már megválthatod a jegyed.

Európai turnéja egyik állomásaként 2019. február 25-én az amerikai hiphop úttörő dívája, Nicki Minaj tisztel meg bennünket jelenlétével, ráadásul az ütős szövegeiről ismert rappert, Future-t is magával hozza. A badass rapkirálynő várhatóan szó szerint odateszi majd magát, így aki jegyet vált, felejthetetlen koncertélményre számíthat a Papp László Budapest Sportarénában.

2019. augusztus 7: jól jegyezd meg ezt a dátumot, ha Ed Sheeran rajongója vagy. Aznap koncertezik ugyanis Budapesten a vörös hajáról és szerény természetéről is ismert ír énekes. A remekül gitározó, szívét-lelkét kiéneklő Ed a Sziget Fesztivál közönsége előtt fogja elénekelni népszerű slágereit; ha nem akarsz lemaradni, gondoskodj időben a jegyed beszerzéséről, mert szinte biztos, hogy a jegyértékesítés megkezdése után nem sokkal a szervezők ki kell, hogy írják: sold-out. (A kedvezményes árú bérletek értékesítése október 1-jén kezdődik!)

Picivel hosszabb időt kell várnunk ugyan rá, de Eros Ramazotti is Budapestre érkezik, méghozzá 2019. október 24-én! Az olasz popénekes már negyedik alkalommal készül elbűvölni a magyar közönséget önálló koncertje keretében, ezúttal Vita Ce N’è World Tour elnevezésű világkörüli turnéja keretében. A novemberben megjelenő új albumát népszerűsítő sztár 2019 februárjában indul útnak, és a bolygó legszebb arénái között a Papp László Budapest Sportarénában is fellép.