Ősszel is vár a Balaton! – Összegyűjtöttük a legjobb programokat

Ugye egy percig sem gondoltad, hogy a Balatonnál ősszel megáll az élet? Igaz, már nem a strandolás miatt érdemes felkeresni a magyar tengert, hanem azok miatt az izgalmas programok miatt, melyek közül jó néhányat mi is összegyűjtöttünk. A szüreti mulatságoktól a koncertekig, mutatjuk, mi vár rád a Balatonnál szeptemberben. 

Badacsonyi szüret – Badacsonytomaj – szeptember 7-9.

Szeptember elején életre kelnek a magyar néphagyományok Badacsonytomajon. A badacsonyi szüret megünneplésének okán néptáncegyüttesek, magyar borrendek, huszárok, zászlóforgatók és tűzzsonglőrök vonulnak fel, hogy megünnepeljék a szőlő betakarítását. Egyetlen szüreti fesztiválról sem hiányozhat a bor, így erről sem: az előbbi évek legjobb badacsonyi borait kóstolhatod meg.

Magashegyi Underground – Szimfonikus Remix – Kristinus Borbirtok, Kéthely – szeptember 8. 

Az együttest 2004-ben alapította Fodor Máriusz, de igazán Bocskor Bíborka énekesnő belépésével találta meg igazi hangját: a vele készített Szeplős Váll és Anglia című dalok hamar ismertté tették a csapatot. Stílusuk bekategorizálhatatlan: városi folkzenéjükben gyakran hallhatunk elektronikus-zenei hatásokat és erős slágerszerzői vénájuk ellenére nem félnek a sötétebb tónusoktól sem.

Balaton Boat Show – Balatonkenese – szeptember 7-9. 

Szeptember elején, a kiemelt hajóeladási időszakban nyitja meg kapuit a Balaton Boat Show, Magyarország legnagyobb vízi hajókiállítása. Évről évre egyre több vízen és parton kiállított hajó, széles körű kínálat, amiben megtalálható minden, ami a hajózással, vízisportokkal kapcsolatos és izgalmas programok várják a több ezer látogatót.

blank

LEMangURIA táncélmény az Everness-Indián Nyár Fesztiválon – Alsóörs – szeptember 14.

Gyertek együtt szabadon áramlani, és átélni a flow érintésének varázspillanatait. Érzéseink, mozdulataink által megélt testi élményünk szintézisében tudatunk kitisztul, és felszabaduló elménk olyan kapcsolódásra ad lehetőséget, mely segít átélni valódi önmagunkat. Érezzük, hogy élünk, áramlunk, kapcsolódunk, alkotunk, szabadon táncolunk!

blank

Szüreti Szőlőkapkodó – Zalakaros – szeptember 15.

A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a vendégeket!  A programokra a belépés ingyenes. Többek között fellépnek: Bottal-fogó Tánccsoport, Zöld – Ág Tánccsoport, Rügyecske Tánccsoport.

blank

BL őszi szezonnyitó + Chrono Classic Veteránautós Túraverseny – BL Yachtclub & Apartments – szeptember 22.

Ezt a programot jó előre be kell írni a naptárba! Chrono Classic Veteránautós túraverseny, és őszi szezonnyitó buli a BL YachtClubban! Gyere el, köszöntsük együtt az őszt, hiszen a Balatont nemcsak nyáron érdemes felkeresni.

blank

VIII. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál – Tapolca – szeptember 28-30.

Tapolcánál található az ország legnagyobb pisztrángkeltető és haltenyésztő telepe, ezért nem is csoda, ha itt, a Malom-tó partjánál rendezik meg az ország legkülönlegesebb Pisztráng és Bor Fesztiválját.  A szeptember végi fesztiválon a legfinomabb halakhoz a legízletesebb borokat társíthatod, hogy az ősz se maradjon program nélkül a Balatonnál.

blank

Szigligeti Süllőfesztivál – Szigetliget – október 20-22.

A balatoni kikapcsolódásokat lehetetlen hal nélkül elképzelni. A Szigligeti Süllőfesztiválon nem is kell, ugyanis az október végi eseményen különböző halas finomságokkal és helyi borokkal várnak. Sőt, a kézműves vásárról sem szabad elfeledkeznünk, ráadásul mindehhez csodálatos, festői hátteret nyújt az őszi Balaton.

blank