Léleksimogató magyar dalok, nem csak szerelmeseknek

Aszerelemhez köthető témák gyakran megihletik a dalszerzőket, a rádiókból szóló modern melódiák és a klasszikus vonalra épülő, nosztalgikus hangulatú dalok is ezt támasztják alá. Cikkünkben utóbbiak közül válogattuk ki a szívünkhöz legközelebb állókat, hallgasd meg te is az örök klasszikusokat!

Nyári Károly – Úgy szeretlek téged

A Lyra-díjas énekes, dalszerző és jazz-zongorista sorra tölti meg a hazai és külföldi koncerttermeket. Négy lemez és számtalan koncertfelvétel kötődik nevéhez, 2016 óta a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekarral hódítja meg a hatalmas arénákat. Szeptember 15-i lemezbemutató koncertjén Egy nyáron át c. albumát hallhatja a budapesti közönség. Részletek: itt.

Máté Péter

Mindössze 37 éves volt az énekes, amikor 1984-ben meghalt, ám függetlenül attól, hogy mindez 34 évvel ezelőtt történt, lírai melódiái a mai napig felcsendülnek a rádiók műsoraiban. Máté Péter korának ikonikus előadója volt: pályája csúcsán külföldi országokban is fellépett, sőt, dalfesztiválokon különféle díjakat is sikerült elnyernie.

Cserháti Zsuzsa

Sajnos az aranytorkú énekesnőt sem hallhatjuk már élőben, dalai viszont felejthetetlenné teszik emlékét. Kovács Kati mellett a hazai könnyűzene valaha volt legjobb énekesnőinek egyikeként emlegetik, karriere során 17 lemezt és 9 stúdióalbumot készített.

Demjén Ferenc

A 71 éves énekes egykor a Bergendy és a V’Moto-Rock zenekarok oszlopos tagja volt, 1977-től pedig ontotta magából a szólóalbumokat. Legutóbb 2013-ban jelentkezett nevével fémjelzett lemezzel, ami immár a 17. a sorban. A Rózsiként ismert énekes aktívan koncertezik, így népszerű slágereit akár élőben is meghallgathatod!

Bródy János – Földvár felé félúton

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes áprilisban ünnepelte 72. születésnapját, karriere során 8 lemezt és számtalan kötetet jelentetett meg. Az egykori Illés-együttes tagja legutóbb 2016-ban örvendeztetett meg bennünket új dalokkal, jelenleg az Artisjus Szerzői Jogvédő Egyesület elnöke.