Miénk a világ, avagy íme 7 kedvenc, utazással kapcsolatos oldalunk!

Hazai viszonylatban bőven akad utazással foglalkozó oldal az interneten, amelyeket mi is lelkesen követünk. Most azonban külföldi kedvenceinket válogattuk össze, amelyekről valószínűleg még nem hallottatok, pedig érdemes követni őket egy kis inspirációért. A listát szinte a végtelenségig tudnánk folytatni, de megpróbáltuk leszűkíteni a kört. Íme, az eredmény!

Zingrate.com

Csodás tájakról készült fotókat, videókat és ajánlókat posztolnak nap, mint nap, és a mediterrán tengerparti desztinációkon kívül időnként még Budapest látnivalóira is felhívják a figyelmet. A varázslatos képsorok talán enyhítik a nyári hőség és a munkanapok terheit. Még nem késő ihletet meríteni belőlük a nyaraláshoz, vagy a jövő évi vakáció megtervezéséhez. (olasz nyelvű)

Atlas Obscura

A világ rejtett kincseit hivatott bemutatni nekünk a díjnyertes oldal, ami a turisták között népszerű látványosságok helyett ajánl alternatívákat. Az Atlas Obscura tippeket ad továbbá vendéglátóhelyekkel kapcsolatosan is, hiszen üres hassal kevésbé élvezetes a felfedezőtúra. (angol nyelvű)

G Adventures

Az utazásszervező cég közösségi oldalát hasznos tanácsain kívül csodás természetfotói miatt is érdemes felütni időről időre. A megosztott cikkek között a világ kedvelt városaihoz adnak útmutatást, figyelve arra, hogy ne a szokványos ösvényre irányítsa a látogatókat. Gasztronómiai kalandozásaink megtervezésében is számíthatunk rájuk. (angol nyelvű)

Intrepid Travel

Óriási hangsúlyt fektet a felelősségteljes utazásra a következő oldal, amely a fenntarthatóság figyelembevétele mellett ajánl izgalmas lehetőségeket. Tippeket adnak egyedül utazóknak, heti terveket készítenek neked, bármerre is vágyódsz. Ha szeretnéd viszontlátni saját, utazással kapcsolatos fotóidat az Intrepid Travel közösségi médiás oldalain, írj nekik! (angol nyelvű)

Nowhere Magazine

Az utazás és a művészet összekapcsolásaként lehet a legjobban meghatározni a Nowhere Magazine tematikáját, melyben bemutatnak könyveket, csodás természeti kincseket, épületeket, tavakat. A díjnyertes bloghoz tartozó oldalon szívesen veszik, ha megosztod velük saját tapasztalataidat, akár cikkek, akár videók vagy varázslatos fotók formájában. (angol)

Solo Travel Society

Kifejezetten az egyedül utazókra fókuszál a Solo Travel Society, ami összekötő szerepet tölt be a hasonló érdeklődésű kalandorok között. Ha életed legnagyobb élménye még várat magára, bátran kövesd ezt az oldalt inspirációért. Ki tudja, talán magad is nyakadba veszed a világot. (angol)

Tasting Travels

Annika és Roberto arra bíztat, hogy bringára pattanva fedezd fel a világ szépségeit. A többnyelvű oldal a kerékpárral utazókat célozza meg tippjeivel, beszámolóival, és mindazoknak hasznos információkkal szolgál, akik szerint az élet két keréken az igazi, és a vadkempingezést sem vetik meg. (angol+német)

blank

Szívesen olvasnátok hazai oldalakról is? Osszátok meg velünk, és összeszedjük nektek a legjobbakat!