Újdonságok Budapesten: 8 hely, amit ki kell próbálnod júliusban

Kíváncsi vagy a legújabb éttermekre, bárokra és kávézókra Budapesten? Júliusi összeállításunkban 8 olyan fővárosi vendéglátóhelyet ismerhetsz meg, amit megéri lecsekkolni a hónapban.

MAG kert

1119 Budapest, Kelenvölgyi határsor 3.

A MAG kert egész nap (reggel 11-től este 11-ig) finom ételekkel és frissítő italokkal vár Kelenföldön. A hangulatos vendéglátóegység – egy jókora kerttel kiegészülve, benne sörpadokkal, függőágyakkal, napernyőkkel és virágokkal, – a BBQ kedvelőinek mekkája, ugyanis oldalastól kezdve a csípős csirkeszárnyakon keresztül a sertéskarajig, mindig készül valami különleges a kert szmokerében. De ha csak egy sörrel vagy limonádéval a kezedben lazulgatnál a barátaiddal, annak sincs semmi akadálya!

Jásdi Borbárkert

1125 Budapest, Kútvölgyi út 57/a

A budai zöldövezetben található Jásdi Borbárkert a balatoni borvidék egyik legelismertebb borászatának, a csopaki Jásdi Pincének (amit egykor a Balaton-felvidék legszebb borospincéjének kiáltottak ki) budapesti képviselője. A Borbárkert egy, Jásdi Attila otthonának hátsó kertjében üzemelő borbár, ami különleges, Facebookon meghirdetett alkalmakkor megnyílik a publikum számára. Tartottak már borkóstolót, vacsoraestet, koncertet, lánybúcsút, de nyárson forgó báránysütést is a kertben. Fontos, hogy előre foglalj!

Valyo Kikötő

1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.

Egy elhanyagolt terület pár perc sétára a Müpától és a Rákóczi híd pesti hídfőjétől ad otthont a Város és Folyó Egyesület legújabb közösségi projektjének, a Valyo Kikötőnek. A folyóparti kezdeményezés célja, hogy élettel töltse meg az ipari placcot egy olyan szabadtéri rendezvényközpont segítségével, ami workshopokat, koncerteket, művészeti fesztiválokat, bulikat, sporteseményeket és filmvetítéseket bonyolít le. Ha szívesen élveznéd egy új Duna-parti hely fesztelen hangulatát, irány a Valyo Kikötő!

blank

Smart Kitchen Budapest

1053 Budapest, Vámház körút 10.

A Kálvin tér és a Vásárcsarnok között félúton található Smart Kitchen Budapest egy kínai gyorsétteremlánc első európai képviselője, ami a hagyományos kínai ételeket a legmodernebb konyhai eszközökkel és módszerekkel varázsolja a betérők tányérjaira. Olyan ételek kaphatók itt, mint a híres Hun-tun leves csirkével, tengeri moszattal és hínárral, csirkés sült tészta, ananászos sült rizs vagy Mapo tofu. A Smart Kitchen azonban nem is igazán ételeiről, hanem egy italról híres: a Babao szójatej egy különleges, tápláló folyadék, amit 8 gabonaféléből készítenek.

blank

Tereza

1065 Budapest, Nagymező utca 3.

A mexikói gasztronómia legújabb népszerűsítője a „pesti Broadwayen”, azaz a Nagymező utcában található, az egykori Bordó Bisztró nyári teraszának helyén. A Tereza konyhájából, amit Kelemen Áron és Jorge Martinez igazgat, autentikus mexikói fogások kerülnek ki, melyek közül minden, a ropogós tortilla chipstől kezdve az ínycsiklandó guacamole krémig, helyben készül. Az olyan főételek mellett, mint a Carnitas taco (szaggatott sertéshússal) vagy a karamellizált csontvelő, az étterem széles mexikói likőrkínálatából is válogathatunk.

blank

Vin.Vin City

1061 Budapest, Andrássy út 79.

Habár az UNESCO világörökség részét képező Andrássy úton található, a Kodály körönd valahogy mégis kimaradt a budapesti gasztroforradalomból – egészen idáig. A Vin.Vin City, Nguyen Tien Sy vietnámi étteremláncának második vendéglátóegysége, baráti árakkal, fiatalos enteriőrrel és Délkelet-Ázsia kedvelt ételeivel (mint például pho levesek, tavaszi tekercsek, ropogós kacsa és bundás banán) várja vendégeit. Sőt mi több, az étterem két ebédmenüt is kínál a hét minden napján: ez az igazi win-win helyzet!

blank

Tiltott Csíki Söröző

1085 Budapest, József körút 35.

2018 áprilisában az erdélyi Tiltott Csíki Sör márka megnyitotta első budapesti kocsmáját a József körút 35. szám alatt. A legjobb erdélyi sörök (a szűretlentől az áfonyásig) mellett, a bárban sörpárlat, likőrök és alkoholmentes italok, illetve laktató sörkorcsolyák (sonkás-sajtos és parajos-fetás) is kaphatók, így pár órára tényleg Erdélyben érezheted magad!

blank

Szabad Tér by Oscar

1122 Budapest, Szamos utca 2/b

A június közepén nyitott Szabad tér Buda egyik legikonikusabb bárjának, az Oscar Barnak nyári helyszíne. A bártól sétatávolságra elhelyezkedő Szabad Tér a Városmajori Szabadtéri Színpad szomszédságában várja az arra járókat tágas teraszával és színes alkoholkínálatával. Ha megéheznél iszogatás közben, csillapíthatod éhségedet levesekkel, salátákkal, húsételekkel és desszertekkel. Legyél whiskeyivó, koktélfanatikus vagy amatőr borszakértő, az Oscar tárt karokkal vár!

blank