Idén is vár Paloznak! – Ismerd meg kedvenc jazzpikniked helyszínét

Idén 7. alkalommal rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket, augusztus 2-a és 4-e között, a Balaton egyik csodálatosan szép településén. Megmutatjuk, milyen látnivalókat érdemes megnézned Paloznakon és környékén két jazzkoncert között.

Bár a 10 évvel ezelőtti népességszámlálás szerint a település lakossága alig haladja meg a 400 főt, már több mint 5000 éve lakott ez a terület. Első magyar írásos említése 970-ből származik, a Veszprémvölgyi Monostor Adománylevelében bukkan fel Paloznak, mint a király által a Veszprémvölgyi Monostornak ajándékozott földterületek egyike.

A Veszprémtől délre található Paloznak 1998-ben Hild-érmet kapott, mivel hűen megőrizte a balatoni felvidékre jellemző népies településképet. A turisták is leginkább ezért a békés, vidéki hangulatért, na meg a Paloznaki Jazzpiknikért keresik fel a települést, ahonnan csak felfrissülten és kipihenten távozhatunk.

Paloznak több igazán különleges épülettel büszkélkedhet például az Árpád-kori katolikus templommal, melyet gótikus stílusban építettek át a középkorban, vagy a népművészet stílusjegyeit magán viselő Diószegi-házzal.

Az aktív pihenés kedvelői is megtalálhatják számításaikat Paloznakon, ugyanis több túraútvonal is keresztülhalad a településen, melyekről bővebb információt itt találhatsz.

Ami miatt pedig feltétlenül fel kell keresned a falut, az kétségtelenül az augusztus elején megrendezett Paloznaki Jazzpiknik, ahol rengeteg programmal és fellépéssel várnak.

További információkért kattints ide.

blank