Múzeumok Éjszakája a Mezőgazdasági Múzeumban!

Június 23-án különleges játékokkal, attrakciókkal, tudáspróbákkal és persze szuper múzeumi élményekkel várják a látogatókat a romantikus éjszakai Vajdahunyadvárban, ahol a lovak és a magyar lovas hagyományok kerülnek a középpontba.

Programok

A program egyik leglátványosabb eleme minden bizonnyal az este 8 órakor kezdődő Lányrablás című kaszkadőrshow lesz. Az impozáns helyszínen Piroch Gábor sztárkaszkadőr és csapata nem mindennapi előadásra készül. A várudvaron és a várfalakon helyet kapó show révén a nézők úgy érezhetik majd, mintha egy látványos film világába csöppennének.

Ezt követően este 9 órakor az UdvarLÓ flashmobra várják a látogatókat. A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy hozza el mobiltelefonját vagy egy elemlámpát, és vegyen részt a világító megaló létrehozásában, amelyről a Vajdahunyadvár egyik legmagasabb tornyából készül majd fotó. Itt remek alkalom tehát, hogy bizonyítsuk, lovas nemzet a magyar!

A múzeumban az év leghosszabb napján ugráló derbin, erdészeti akadálypályán és az AgyaLÓ interaktív játékon tehetjük próbára tudásunkat és ügyességünket. A Lemezlovasok múzeumi diszkóban a tombolhatunk is egy nagyot, miközben régi lovas felvételeket csodálunk meg. A fergeteges zenék mellett ugyanis a múzeum archív képeiből tartanak majd vetítést. Izgalmas programnak ígérkezik a VR játékok kipróbálása is. A 3D-s szemüvegek felvétele után bárki felfedezheti a virtuális valóság birodalmát.

LazuLÓval is készül a múzeum. A sok élményeben megfáradt látogató felkeresheti a Mesesarkot, ledőlhet egy babzsákra és a retró diavetítésen magyar lovas népmeséket és mondákat hallgathat. Ezenkívül kézműves műhely is lesz, ahol egyedi lovas design-tárgyak készülnek majd a múzeum munkatársainak iránymutatásával.

A borbarátoknak is van egy jó hírünk: a kerengőben idén is megrendezik a Kadarka Szalont! Az egész Kárpát-medencei térségből érkeznek majd borászatok, hogy bemutassák legkitűnőbb kadarkáikat. Éjfélkor a Magyar Bor Napja alkalmából közös koccintásra várnak mindenkit!

Emellett persze minden  látogatónak csak melegen ajánlani tudjuk, hogy ha a Vajdahunyadvárban jár, Európa legnagyobb mezőgazdasági múzeumában , semmiképpen se hagyja ki a  múzeum egyik legklasszabb kiállítását, a Ló – Nemzeti lókiállítást!

További információ: itt.

blank