Ha Balaton, akkor Balatonfüred és Tihany – 4 hely, amit fel kell fedezned a környéken

Az északi part legnyüzsgőbb városa Balatonfüred, ahol éjjel-nappal remek programok közül válogathatsz. Ha kulturális feltöltődésre vágysz, a Vaszary Galériát és a Vitorlázeumot ajánljuk, egy romantikus sétához pedig ideális választás lehet a hangulatos Tagore sétány.

Elkalandoznál? Sétahajóra pattanva hamar Tihanyban találhatod magad. Csodáld meg az apátságot, látogasd meg az alapító, I. András sírját, és vásárolj a szerzetesek remek kézműves termékeiből, amelyekbe mind belecsempészik a térség jellegzetes növényét, a levendulát.

Fedezd fel a környék kincseit

Őslevendulás (Tihany)

Immár 50 éve festi lilára a tihanyi Csúcs-hegy oldalát a bódító levendula. A lenyűgöző látvány mellett a „Szedd magad!” program és a Levendulaház Látogatóközpont eseményei miatt is érdemes felkeresni a félszigetet.

Porcelánium (Herend)

A világszerte ismert város a porcelángyárának köszönheti népszerűségét. Látogass el a Porcelánművészeti Múzeumba és a Minimanufaktúrába, hogy betekintést nyerj a porcelánkészítés rejtelmeibe!

Római világgazdaság (Balácapuszta)

A balácpusztai római kori villagazdaság és a parkszerűen kialakított romkert egyszerre régészeti bemutatóhely és kulturális közösségi tér, amit római kori kőemlékek, fűszerek és gyógynövények tesznek teljessé.

Koloska-völgy

Túrázz, kirándulj, töltődj fel a város zajától távol, a Koloska-forrás mellett! A pihentető kirándulás alkalmával erdészeti és természetvédelmi tanösvényen sétálva járhatod be a területet Balatonfüred fölött