5 vidám program a szombaton kezdődő Gyerek Szigetről

Már megszokhattuk, ha június, akkor Gyerek Sziget, ahol a kicsik kerülnek a középpontba. A Hajógyári sziget négy teljes hétvégére egy mesés, játékos birodalommá változik, ahol garantált a vidámság és a szórakozás. A szombaton kezdődő Gyerek Sziget jelentős programkínálata közül ajánlunk most ötöt.

Cserkész kalandsziget – június 2. – 10:00

A kihívást szeretőket várja a már talán ismert, de idén több részben is újragondolt akadálypálya és a számháború. A merészeket és kíváncsikat a mese világába kalauzoljuk el a meseerdővel, ahol a mesehősök valódi szereplőkké válnak. Akik pedig az alkotásban lelik örömüket, ők is jöjjenek. A kalandsziget a Gyermek Sziget minden napján 10 és 18 óra között látogatható.

Kaláka: Három székláb – június 3. – 16:30

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. A hangversenyeken a bemutatják különleges hangszereiket. Turnéik során más anyanyelvű gyerekek körében is nagy sikerrel játszanak.

Bognár Szilvia: Titoktok – június 16. – 11:00

Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék. Mi kellhet több egy vidám napra? Megvan! Egy titkokat rejtő égszínkék kendő, egy igazi Titoktok!
Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltvevezetnek bennünket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Ahogy épp a kedvünk tartja,
ahogy épp a forgandó szerencse hozza.

Dolák-Saly Róbert: Családi gumiszoba – június 17. – 14:30

A gyerekeknek szóló előadás egy játékos, interaktív, sajátosan Dolák-Salys humorba ágyazott koncert lesz, amelyen a felnőttek is jól szórakoznak. A műsorban a megzenésített versek, valamint önálló dalszerzemények előadásán túl együtt éneklés, tréfás találóskérdések, bűvészmutatvány, tánc, „házibuli”, valamint némi rosszalkodás is helyet kapnak. Az előadás hossza kb. 60 perc, jó hangulat esetén 61.

Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők – június 23. -16:30

A Rutkai Bori Banda legújabb lemeze, az Űrdöngölők űrbéli tájakra kalauzol bennünket. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégek. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qpi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek.