Indul az Eurovízió: Már tudjuk, kiket tartanak a legesélytelenebbeknek

Május 8-án kezdetét veszi a versengés, szombaton pedig kiderül, melyik Európa legjobb dala. A Magyarországot képviselő AWS az elődöntő második napján, május 10-én lép színpadra Portugália fővárosában, ahol a „Viszlát Nyár” című dallal igyekeznek meghódítani a kontinens közönségét.

Kíváncsi vagy, hogy az előzetes jóslatok szerint mely országok énekeseire számíthatunk a szombati döntőn, és kik kerülnek be a legjobb 10 közé? Az eurovisionworld.com a fogadóirodák előrejelzései alapján készített egy összeállítást a döntő várományosairól, és számításaik szerint idén Izrael, Norvégia vagy Észtország dala győzedelmeskedik az Eurovízió Dalfesztiválon. A TOP 10-be nagy eséllyel Franciaország, Svédország, Csehország, Ciprus, Bulgária, Moldova, és Ausztrália kerülhet be, a hazai indulót pedig a rangsor 24. helyére várják.

Negatív becslések

A győzteseken kívül a verseny veszteseire, azaz azokra az országokra is lehet fogadni, akik biztosan nem kerülnek a legjobb 10 közé. Ezt a listát Albánia vezeti, mögötte Macedónia, Izland és Írország, valamint Málta, Montenegró, Szlovénia, az Egyesült Királyság, Grúzia és San Marino szerepel. A sorban egyébként Magyarország a 20. helyre került. Ami viszont talán még kellemetlenebbül érinthet minket, az a „mely ország végez az utolsó helyen” lista, amin a fogadóirodák becslései szerint kis hazánk a legesélyesebb. Csütörtökön kiderül, hogy a magyar csapat döntőbe kerül-e, hangolódásként mi biztosan meghallgatjuk a legesélyesebbnek tartott dalokat. Ja, és természetesen hajrá, AWS! (A srácok lisszaboni kalandjait kövesd a Facebookon!)