Az ingyenes Shazam-szerű app felismeri képeidről a körülötted lévő élővilágot

Márciusban dobta piacra az iNaturalist (egy online platform a természet szerelmeseinek) a Seek névre hallgató, új telefonos alkalmazását, amelynek célja, hogy közelebb hozza a városi embereket a természethez.

A Shazam-szerű app dalok helyett növényeket és állatokat azonosít be képek alapján. (A Shazam egy népszerű app, ami néhány másodpercnyi hangfelvételből ismer fel egy-egy zeneszámot.)

Az egyben informáló és szórakoztató jellegű alkalmazás ideális gyerekek és felnőttek számára egyaránt: a felhasználók jelvényeket gyűjthetnek, miközben új növény- és állatfajokat ismernek meg.

Sokunk gyér környezettani ismeretein segíthet a Seek.

Letöltés után olvashatunk a közvetlen környezetünkben lévő élővilágról, többek között növényekről, gombákról, madarakról, rovarokról és halakról. Budapest területén például a vadkacsa, a százszorszép, a vörös lóhere és a kis Apolló-lepke a legelterjedtebb fajok.

Ha egy új fotót töltesz fel, az alkalmazás megpróbálja beazonosítani a képen szereplő növényt vagy állatot a több mint 30 ezer faj közül, ami az adatbázisban jelenleg szerepel (és ami a felhasználók számával egyenes arányosságban nő). Ha a felismerés sikeres volt, egy rövid, releváns leírást olvashatsz az adott fajról.

blank

A Seek alkalmazást keresd telefonod Alkalmazás-áruházában!