Jövő év végére újulhat meg a Blaha Lujza tér

Nagy változások jönnek a szebb napokat is látott Blaha Lujza téren. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, jövőre nemcsak a Corvin Áruház nyeri vissza régi impozáns külsejét, de a józsefvárosi közgyűlés megszavazta, hogy az egész teret felújítják. Ma további részleteket jelentettek be a munkálatokról. 

Mintegy kétmilliárd forintból várhatóan 2019 végére valósulhat meg a fővárosi Blaha Lujza tér rekonstrukciója.

Budapest főpolgármestere közölte, hogy a fővárosi költségvetésben 1,8 milliárd forintot különítettek el a VIII. kerületi kereskedelmi és közlekedési csomópont rekonstrukciójára, és várhatóan még ebben az évben elvégzik a tervezési feladatokat.

MTI: Balogh Zoltán

A Blaha Lujza tér jelentős, alapvető arculatváltáson megy majd keresztül. A tervek szerint megszüntetik a téren a szervizutat, a parkolót, növelik a zöldterületet, felújítják az aluljárót, megtörténik a környező utcák forgalomtechnika felülvizsgálata. Továbbá teljes körű akadálymentessé teszik a területet.

MTI: Balogh Zoltán

A kormány  biztosított forrást  a Corvin áruház alumínium borítását elbontására és az áruház eredeti homlokzatának helyreállítására. A tervek szerint az áruház és a tér rekonstrukciójával egyszerre történik majd meg.  

A rekonstrukció alatt a villamosok zavartalanul közlekedhessenek és a metróállomás használható legyen. Továbbá a tervek szerint a keresztirányú forgalom is zavartalan marad, az átmenő gépjárműforgalmat maximum részlegesen korlátozhatják majd.

MTI