Íme a Magyarország Tortája-verseny 6 döntőse!

Édesszájúak, figyelem! Bár Magyarország „születésnapi tortáját” először augusztus 20-án kóstolhatjuk meg, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete már az elmúlt hétvégén kiválasztotta a 6 döntőbe kerülő tortát. Az esélyesek idén is igazi különlegességek.

A kiválasztás

Az ipartestület a Sirha nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítás alkalmával kerített sort a 28 nevezett torta zsűrizésére, amelyek közül több kritérium (íz, különlegességi faktor, kreativitás, ünnepi jelleg, stb.) alapján került ki az országtorta cím 6 esélyese. A 2007 óta létező verseny győztesének kiválasztását minden évben 3 fordulós zsűrizés előzi meg: az első kóstolás után a készítők javaslatokat kapnak tortáik tökéletesítésére, majd a módosítások után ismét pontokat kapnak.

Az idei év esélyesei

A Magyarország Tortája pályázatra nevezett tortaköltemények mindegyike természetes és egészséges alapanyagokból készült. A döntőbe került cukrászati alkotásokat az ország különböző részeiről nevezték, és idén is népszerű alapanyag volt a gesztenye és a szilva. Lássuk a 6 esélyest!

Aranyalma torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

kép forrása: cukraszat.net

Szimpla – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

kép forrása: cukraszat.net

Komáromi kisleány – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

blank
kép forrása: cukraszat.net

Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

blank
kép forrása: cukraszat.net

Velemi vaníliás gesztenye – Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

blank
kép forrása: cukraszat.net

Hamvas szilva – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

blank
kép forrása: cukraszat.net

Gratulálunk a 6 döntősnek! Nehéz dolga lesz a zsűrinek, hiszen az alábbi finomságok közül (látványuk alapján) mi alig tudunk választani. Ti melyiket kóstolnátok meg?