5 fővárosi hely, ahol még az első randi sem kínos

Az első találkozás szervezésénél a helyválasztás kulcsfontosságú, akár egy kapcsolat jövőjét is – de az este kimenetelét biztosan – meghatározhatja. Mutatjuk, merre induljatok Budapesten egy kellemesen eltöltött este reményében.

Ha teáznátok: Sirius teaház

A Bródy Sándor utcai Sirius teaház régi motorosnak számít: 2002 júniusában zártkörű klubként nyitotta ki kapuit. A széles teaválasztékot sütemények, szendvicsek, forró csokik és turmixok egészítik ki, a legjobb az egészben mégis a hely zeg-zugos kialakítása. Nem csupán széken ülve fogyaszthatjátok el italaitokat, de akár párnák között heveredve is.

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 13.

Ha tapasoznátok: Vicky Barcelona

A Gozsdu udvar Dob utcai kijáratához közel elhelyezkedő tapasbár, a Vicky Barcelona mediterrán hangulattal, a spanyol konyha kiválóságaival, latin zenével és a legfinomabb déli italokkal várja vendégeit minden este. Elhelyezkedése miatt nem lesz a nyugodt környezetben vacsorázni vágyók kedvence, egy jó hangulatú este kiindulópontja viszont annál inkább!

1072 Budapest, Dob utca 16.

Ha reggeliznétek: Villa Bagatelle

Az 1929-ben épült budai villában működő Villa Bagatelle 2010-ben nyitott meg, és vált azóta a főváros egyik legkedveltebb reggeliző helyévé. A földszinten kézműves pékség, az első emeleten bisztró üzemel, míg a második emelet különféle rendezvényeknek ad otthont. A minden részletében kifinomult Villa Bagatelle tökéletes helyszíne lehet egy hangulatos villásreggelinek vagy egy könnyed ebédnek.

1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

Ha boroznátok: Kadarka Bár

A budapesti borbárok közül ár-érték arányban kimagasló Kadarka a nyüzsgő Király utca ékköve. A fesztelen hangulatot egy több száz tételes borlap garantálja, rajta főként hazai szőlőfajtákból készült borokkal. Az isteni nedű mellé falatozni is érdemes, hiszen vannak különböző húsos- és zöldségkrémek, ciabatták, hamburgerek, de magyaros főfogások is.

1068 Budapest, Király utca 42.

Ha franciáznátok: Le Petit Bistro

A Le Petit Bistronak hála, Párizs romantikája megelevenedik a pesti belvárosban. Az Arany János utcai metrómegállótól pár lépésnyire, a Bajcsy Zsilinszky út zajától tisztes távolságban, egy pesti kisutcában bukkanhatunk a hangulatos bisztróra. A felszolgálás kivételesen barátságos, a vendégek pedig gyakran zenés esteken szórakozhatnak, finom falatok, édességek és borok társaságában. A téli időszakban forró italokkal is kedveskednek a betérőknek, van például almás és narancsos grog, de puncs, forralt bor és forró csoki is.

1065 Budapest, Dessewffy utca