12 igaz történeten alapuló film, amelyet az őszinte szerelem ihletett

Valentin-nap alkalmából összeválogattunk nektek 12 romantikus filmet, melyet valódi szerelmi történetek inspiráltak.

Részlet A mindenség elmélete c. filmből

Fogadom

Amikor egy frissen házasodott nő egy karambol után amnéziával ébred, odaadó férjének ápolnia kell őt és vissza kell nyernie szerelmét. A szívszorító alkotás, Kim és a felesége, Krickitt Carpenter megható, igaz történetét dolgozza fel. (Netflix)

Szerelmünk lapjai

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) tizenéves korukban kezdődő szerelme hamar beteljesedik. A lány gazdag szüleinek ellenkezése miatt azonban elszakadnak egymástól. Mikor néhány év múlva újra találkoznak, szerelmük újjáéled, és Allie-nek választania kell lelki társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek nagy jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel (James Garner) újra és újra egy hasonló korú hölgynek (Gena Rowlands). Nicholas Sparks azonos című bestsellere nyomán készült, egyszerre szívmelengető és szívszorító film minden nézőt rabul ejt. (Netflix)

Rögtönzött szerelem

A Rögtönzött szerelem a pakisztáni születésű Kumail Nanjiani és Emily Gordon valós szerelmét dolgozza fel, akik egymásba szerettek, de eltérő kutúrájuk miatt küzdelmes lett a kapcsolatuk. Amikor Emily megbetegszik, Kumail kénytelen szembenézni a lány ingerlékeny szüleivel, a családja elvárásaival és a saját érzéseivel.

Lélegzetvétel

Robin (Andrew Garfield) egy jóképű, okos és kalandvágyó férfi, habzsolja az életet, ám élete drámai fordulatot vesz, amikor gyermekbénulás következtében mozgásképtelenné válik. Az igaz történeten alapuló dráma a kitartó szerelemről szól.

Távol Afrikától

A Távol Afrikától a filmtörténet egyik legnagyszabásúbb szerelmi eposza, egy igen határozott nő, Karen Blixen lebilincselő igaz története, aki csapodár férjével (Klaus Maria Brandauer) vezeti kenyai kávéültetvényét 1914 körül. Legnagyobb döbbenetére azon kapja magát, hogy egyre inkább beleszeret a vidékbe, a helyi népekbe s egy rejtélyes környékbéli vadászba. (Apple TV)

A mindenség elmélete

1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking (Eddie Redmayne), az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy „egyszerű, meggyőző magyarázatot” az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba (Felicity Jones). Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni. (Apple TV)

Jane Austen magánélete

Az angol társadalomban 1795-ben szerelemből házasodni ostobaságnak számított. Mr. és Mrs. Austen jó férjet szántak legkisebb lányuknak, csakhogy Jane Austen makacs volt és független szellemű. Lényét nem a büszkeség és a balítélet vezérelte, hanem az értelem és az érzelem. Húszévesen találkozott a tehetséges, kezdő ügyvéddel, Tom Lefroy-jal akivel egymásba szerettek. Szerelmük szikrázó, valódi és romantikus volt. A kérdés így hangzott: túléli-e az intrikát és a nehézségeket?

A velencei kurtizán

Amikor a 16. századi Velencében egy polgárlány hozomány hiányában nem mehet hozzá nemesi származású szerelméhez, két választási lehetősége van: kolostorba vonul vagy kurtizán lesz. A történet a híres velencei kurtizán életét dolgozza fel. Veronica Franco, aki több volt a király szeretőjénél, a női egyenjogúságért is harcolt. (Netflix, HBO Max, Apple TV)

Southside with You

Obama életének egy elég érdekes részletét elevenítik fel a filmvásznon. A történet egyetlen délután eseményeit foglalja keretbe, amikor Barack és felesége, Michelle először randevúztak. A két jámbor ügyvéd a Chicago South Side-on találkozott, ahol nagyot sétáltak a parkban, majd a moziba is beültek. Az amerikai elnököt Parker Sawyers alakítja, a First Lady bőrébe pedig Tika Sumpter bújt. (Apple TV)

Ízek, imák, szerelmek

Liznek mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, kilép a házasságából és viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel. Mivel azonban az egyensúlyt így sem találja meg és úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, világkörüli útra indul: Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a régóta áhított belső egyensúlyt is. (Netflix, Apple TV)

50 első randi

Kevesen tudják, hogy a mindenkori legviccesebb romkom egy megtörtént orvosi eseteken alapul. Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya, és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítsa Lucyt. (Netflix)

Az eskü

John Brightonnak és feleségének, Ellennek az asszony könyörtelen betegségével kell megküzdeniük. Fordulóponthoz érnek, és ekkor dől el, hogy házasságuk darabokra hullik-e szét, vagy úgy fogják szeretni egymást, mint még soha. John ekkor érti meg, mi is az igazi jelentése az oly sok évvel azelőtt fogadott esküjének. (Prime Video)

Az ellenállhatatlan francia romantikus filmeket se hagyjátok ki: