Home Alone: 5 alternatív társkereső app a Tinderen túl

Tudjuk, hogy senki nem annyira elkeseredett, hogy a szerelmesek napja felé közeledve esténként társkereső appokat nyomkodjon – nyilván mi sem –, de azért nem árt tudni, mit kell letölteni az App Store-ból vagy a Google Play Áruházból, ha az ember unja a Tindert, de azért beszélgetne egy jót. A következő öt, online ismerkedős alkalmazás mindegyike ingyenes, a jobbra-balra húzogatáson alapszik, de egészen meglepő és hasznosnak mondható funkciókkal is bír.

Facebook Társkereső

Október vége óta Magyarországon is elérhető a Facebook saját társkereső applikációja, amelyre a Facebook telefonos alkalmazásán belül pár gombnyomással beregisztrálhatunk. Itt meg is ragadnánk az alkalmat, hogy mindenkit megnyugtassunk, a Facebook-profilunkon sehol nem fog megjelenni, hogy aktívan használjuk a Társkeresőt, sőt, az ismerőseink közül sem dob fel senkit az app, de még az ismerőseink ismerőseit is letilthatjuk.

Van viszont csomó érdekes funkciója a Facebook randiappjának: kijelölhetünk például kilenc Secret Crush-t az ismerőseink közül, akikkel csak akkor fogunk párba állni, ha ők is használják az appot és szintén titkos kedvencnek jelöltek meg minket. Párba állhatunk közös események és csoportok alapján, megoszthatjuk a Facebook- és Instagram-történeteinket, valamint videón is felhívhatjuk a párjainkat.

Bumble

Amerikában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a „feminista randiappként” emlegetett Bumble, amelyet a Tinder társalapítója hozott létre azzal a céllal, hogy biztonságossá tegye az online ismerkedést. A többi társkereső alkalmazással ellentétben a Bumble-ön csak a nők tudnak beszélgetést kezdeményezni, amire csupán 24 óra áll rendelkezésükre a párba állást követően, mielőtt végleg ködbe vész az új online párjuk. Ha azonos neműek ismerkednek, rögtön meg is bukik a dolog, így ez esetben mindkét fél megtörheti a jeget.

Hasonlóképpen, mint a Facebook Társkeresőn, itt is csomó, egészen érdekes kérdést válaszolhatunk meg bemutatkozás gyanánt, elárulhatjuk például, melyik az az étel, amit életünk végéig fogyasztanánk, ha csak egyet választhatnánk, de a beszélgetést is elindíthatjuk egy izgalmas Bumble-kérdéssel.

blank

Okcupid

Az Okcupid egy itthon szintén kevésbé használt randiapp, amelyet viszont egyre több amerikai fiatal, különösen a 25-34 év közötti korosztály használ. Az alkalmazás színvilága már önmagában is azt akarja sugallni, az online ismerkedés lehet menő, könnyed és szórakoztató.

Ezt a benyomást tovább erősíti, hogy a regisztráció során 15 kérdést kell megválaszolnunk, az olyan alapoktól kezdve, mint hogy dohányzunk-e, egészen izgalmasokig, amilyen például az, hogy inkább Párizsban vagy egy sátorban, az erdő közepén csókolóznánk szívesebben. Azt is meg kell adnunk, mi lenne az ideális partner válasza az adott kérdésre, hiszen az alapján válogathatunk a potenciális jelöltek közül, hány százalékban illünk egymáshoz a kérdésekre adott válaszaink alapján. Az Okcupid hátrányát sem hallgatjuk el: egyelőre kevesebb magyar felhasználó van regisztrálva, mint a lista többi szereplőjén, de ez idővel valószínűleg változni fog.

blank

Happn

Míg az Okcupid a közös érdeklődés mentén segít a párkeresésben, a Happn algoritmusának kulcsa a lokáció: az alkalmazásban CSAK olyan embereket húzogathatunk jobbra-balra, akikkel már kereszteztük egymás útját – mármint szó szerint. Látjuk tehát, hogy hol és kikkel voltunk egyszerre egy helyen (vagy legalábbis egymás 250 méteres körzetében), és közülük eldönthetjük, ki az, aki tetszik.

A Happnön a nyitányt sem kell túlgondolni, hiszen elég kézenfekvő a közös helyszínnel kapcsolatban kérdezni. Az alkalmazás hátránya viszont, hogy a kisebb városokban hamar ki lehet fogyni az opciókból, különösen, ha az ember nem járkál sokat a városban, ami jelenleg sajnos mindenkire igaz. Mivel a Happn a nagyvárosban élőkre van konfigurálva, ők tudják elsősorban kiaknázni az app által kínált lehetőségeket.

blank

Coffee Meets Bagel

Három New York-i lánytestvér fejéből pattant ki a Coffee Meets Bagel (CMB) ötlete 2012-ben, mivel úgy érezték, szükség van egy olyan online társkeresőre, amely kimondottan az olyan elfoglalt fiatal felnőtteknek szól, akiknek kevés ideje jut az ismerkedésre. A CMB a felhasználók ismeretségi körén alapszik: amennyiben a Facebook-profilunkon keresztül regisztrálunk, elsősorban az ismerőseink ismerőseibe fogunk belebotlani. (Facebook-elérhetőség helyett telefonszámot is megadhatunk, ez esetben a lokáció és az előzetesen beállított preferenciák alapján találhatjuk meg a saját „Bagelünket”.)

Minden délben értesítést kapunk az apptól, amely a nőknek öt, a férfiaknak 21 potenciális párt javasol azok közül, akik jobbra húzták őket. Másnap délig van lehetőségünk eldönteni, tetszenek-e az online utunkat keresztezők, de akár üzenhetünk is nekik, mielőtt jobbra vagy balra húznánk őket. A CMB használata során tehát nincs szükség arra, hogy órákat szánjunk a keresgélésre – habár a Discovery fül alatt erre is van lehetőség –, elég, ha csupán napi öt percet szánnunk az online ismerkedésre, és ki tudja, a végén még szerencsével is járhatunk.

blank