Budapesttől Debrecenig: 10 színes program 2018-ban

Az utóbbi időben Magyarország Európa egyik legkedveltebb fesztivál- és kulturális központjává nőtte ki magát, Budapestről nem is beszélve, így nem meglepő, hogy a 2018-as év tartogat néhány igazán érdekes programot számunkra.

Budapest-körüli programok 2018-ban

Január 12-13.: 10 éves a Budapest Jazz Club

A BJC január második hétvégéjén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A január 12-én és 13-án zajló fesztiválhangulatú születésnapi jazz party három sztárvendéget is felvonultat, Malek Andrea, Micheller Myrtill és Szakcsi Lakatos Béla személyében. Az immár tizedik alkalommal hangos ováció övezte több százszeletes születésnapi torta igazságos elosztása és a mindkét est koncertprogramját követő, hajnalig tartó BJC Jam Session idén sem marad el, sőt, ezen a hétvégén a jazz zene rajongói akár reggelig ünnepelhetnek. A belépés ingyenes!

Március 11-12.: Enrique Iglesias koncert

Enrique Iglesias nagyon hosszú szünet, tizennyolc év után lép fel újra Magyarországon. Az énekes kettő felejthetetlen, óriási koncertet ígér a magyar közönségnek jövő márciusban, ahol elénekli az összes régi és új slágerét. Olyan dalokat hallhatunk majd, mint a Bailamos, a Hero, a Duele El Corazón, a Loco, a Heart Attack, a Bailando, vagy a Subeme La Radio.

Március 30. és április 22. között: Budapesti Tavaszi Fesztivál

A március 30. és április 22. között megrendezésre kerülő 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál változatos összművészeti műsorral várja az érdeklődőket. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztiválon számos bemutató, valamint társintézményekkel szoros együttműködésben megvalósuló program is lesz.

kultúra 2018
Photo: Facebook

Április 17-22.: Budapest Art Week

A Budapest Art Week a tavaszi szezon egyik kihagyhatatlan programsorozata a magyar fővárosban. Idén harmadszorra ad otthont Budapest a képzőművészeti fesztiválnak április 17. és 22. között, amely magyar és külföldi látogatókkal egyaránt büszkélkedhet. Majd’ 150 program várja 70 helyszínen a budapesti művészvilág iránt érdeklődőket.

Május 18.: Trónok harca élőzenei koncert

Magyarországra érkezik a világhírű Trónok harca élőzenei koncertturné! Május 18-án a budapesti Papp László Sportarénában élhetjük át a koncertélményt a sorozat 7. évadának filmzenéivel, amiket lenyűgöző képi világ kísér Ramin Djawadi zeneszerző vezénylésével.

Vidéki programok 2018-ban

kultúra 2018

V. Balatonfüred Concours d’Elegance

Az autók gördülő múzeumának is beillő Balatonfüred Concours d’Elegance az elegancia és a nagy múltú márkák találkozása hagyományt teremtett Magyarországon is.  Tavaly  közel  50  igazán  különleges  autót  csodálhattunk meg  a füredi Tagore sétányon, alig várjuk az idei felhozatalt!

25. Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán

Június utolsó hétvégéjén Tatán rendre százezrek gyűlnek össze és élvezik a térség és hazánk egyik legnagyobb összművészeti rendezvényét, a Víz, Zene, Virág Fesztivál programját. Öt nagy helyszínen – közte az Öreg-tó felszínén, vagy a tatai várban – zajlanak az események: koncertek, kiállítások, vásárok, gyermekprogramok, versenyek. A háromnapos forgatag csúcspontja a hagyományos szombat esti műrepülő show, majd az azt követő, több tucat lámpással kivilágított csónakot és hajót felvonultató vízi karnevál, illetve a tűzijáték.

Július 11-15.: 15. VeszprémFest

A királynék városa immáron 15. alkalommal rendezi meg zenei fesztiválját július 11. és 15. között: a VeszprémFest a dombtetőn elterülő várost minden évben világklasszis zenei produkciók vidéki színterévé varázsolja. Olyan nevek után, mint Tom Jones vagy Emeli Sandé, idén is biztosan leesik majd az állunk a fellépők listájától.

Balatonfüredi Anna-bál

A 193 éves múltra visszatekintő füredi Anna-bál felidézi Magyarország egyik legvirágzóbb időszakának, a reformkornak mindennapjait. A bál legfontosabb eseménye természetes idén is a Bál Szépe-választás, amire éjfélkor kerül sor.

kultúra 2018

Augusztus 2-4.: 7. Paloznaki Jazzpiknik

Az idei augusztus a 7. Paloznaki Jazzpiknikkel kezdődik, ami a jazz zene hazai és külföldi képviselőinek krémjét a kis magyar tóparti városba csábítja. Páros early bird bérlet mellé egy palack Parti Szél cuvée jár, ne maradj le!

Hosszú sorokon keresztül sorolhatnánk még 2018 fontos eseményeinek listáját: a Zempléni Fesztivál, a Debreceni Virágfesztivál, a Nemzeti Vágta, a miskolci Cinefest vagy a Bodies kiállítás csupán néhány azok közül a programok közül, amiket tűkön ülve várunk az év második felében. Lényeg a lényeg, idén sem fognak unatkozni a kultúra szerelmesei.