Íme a weboldal, ahol belehallgathatsz a világ összes rádiócsatornájába

Nem csalás, nem ámítás: megmutatjuk neked azt a honlapot, ahol a világ összes rádiócsatornája elérhető.

A fénynél alacsonyabb frekvenciájú elektromágneses hullámok modulációjával történő jeltovábbítási technológiát rádiózásnak hívjuk. Ezzel a tudományos ismereti feltárást be is fejezzük! Talán annyit érdemes még tudnunk, hogy 1901-ben egy Marconi nevű ember mutatta be először a rádióhullámok vezeték nélküli sugárzását, aki később Nobel-díjat is kapott érte, majd Tesla beperelte, miszerint ellopta a találmányát. 1943-ban a bíróság is Teslanak adott igazat, így a rádiózást (is) neki köszönhetjük, de egy Alekszandr Popov nevű ember is feltalálta a technikát, nagyjából vele párhuzamosan.

1910-től kezdett el igazán beindulni a rádiós biznisz, 100 évvel később pedig már több tízezer rádiócsatornát jegyezhetünk világszerte. Mondhatni, megszerettünk belerobbanni az éterbe,

rádió nélkül már el sem tudjuk képzelni az életet!

Éppen ezért is fontos rádiózási elem a Radio Garden internetes oldala, amely azt a célt hivatott szolgálni, hogy a létező majdhogynem összes rádióadót tartalmazza és interneten keresztül azonnal el is érje. Az alkalmazás főoldalán látható földgömb zöld pöttyei mind-mind egy-egy rádiócsatornát jelölnek.

A rádiók között a földgömbön válogathatunk, ahol egy-egy zöld pöttyre kattintva a jobb oldali felsorolásból válogathatunk az adott város rádiói közül, míg bal oldalon azt látjuk, hogy hol is járunk a földkerekség rádiózásában és ott mennyi is az aktuális idő.

Csodás dolog ez a Radio Garden, és rendkívül hasznos, úgyhogy kattintsatok IDE, hogy ti is belevesszetek a kutakodásba! Velünk legelőször egy orosz rádión ez a dal jött szembe: