Hans Zimmer és a Radiohead közös filmzenével áll elő

Az Oscar-díjas filmzene producer és a Radiohead a BBC sorozatához készített hanganyagban dolgozott együtt.

Hans Zimmert onnan ismerhetjük, hogy ő írta például a Karib-tenger kalózai, Interstellar, Oroszlánkirály, Gladiátor filmek zenéjét, de a sor ezzel koránt sem ér véget. Idén nálunk is fellépett a legjobb filmzenéit előadva, nagy zenekarral, a Papp László Sportarénában. A Radiohead pedig az az angol alternatív rockbanda, akik élén Thom Yorke áll a mikrofon mögött és mindenki legalább egy számot már biztosan hallott tőlük.

A két nagyszerű és zseniális zenei alkotó most egy különleges alkalomból, egy különleges céllal kooperált.

Az angol BBC tévécsatorna már évekkel ezelőtt játszotta a The Blue Planet természetfilm sorozatot, melyben a híres természetfilmes, Sir David Attenborough járja be a Földet, főként az óceánok mélységeit. A sorozat most második felvonást is kapott, ami Blue Planet II címmel jelenik meg idén.

A természetfilm zenéjét Hans Zimmer írta, és érdemes tudni azt is, hogy a Blue Planet első szériáját a Radiohead 2011-es The King Of Lims című albuma ihlette, így a kör most bezárult, amikor a Blue Planet II sorozathoz készült közös zenékben Hans Zimmer és Thom Yorke együtt dolgoztak. A The King Of Lims albumán szereplő Bloom dalt is újra dolgozták.

Az ’(Ocean) Bloom’ szeptember 27-én debütál majd a Blue Planet II előzetese alatt, melyben az óceán hangjai és ritmusai kaptak főszerepet a BBC Concert Orchestra komponálásában, valamint Thom Yorke hangjától lesz igazán különleges.

A sorozathoz kapcsolható 2016-os Planet Earth II filmzenéit ugyanakkor már teljes egészében meghallgathatjuk, bő 2 órán keresztül élvezhetjük a hangok morajlását.

https://www.youtube.com/watch?v=GdzQ9gEG5ds

Közben jó tudni, hogy Hans Zimmer hamarosan ismét visszatér hozzánk, csak most nem személyesen, hanem a filmvásznon, ugyanis a zeneszerző prágai koncertje olyan jól sikerült, hogy a felvételekből készült egy Hans Zimmer film is, melyet október 5-én mutatnak be a mozikban. Látványos show, a legjobb filmek zenéi, amihez nem lesz szükség pattogatott kukoricára, csak a szemünkre és a fülünkre!