7 hely, amit ki kell próbálnod, ha Óbudán jársz

Noha Óbuda nem éppen a város közepe, megéri megismerni Budapestnek ezt a részét is, mivel rengeteg izgalmas és szép helyet rejt, na meg persze megannyi gasztroélményt is tartogat a város északnyugati csücske. Hét olyan helyet gyűjtöttünk össze, ahonnan csak elégedetten és tele gyomorral jöhetsz ki.

Fuji Japán Étterem

A második kerület mélyén megbúvó Fuji Japán Étterem a város egyik legrégebbi japán étterme, ahol az évtizedek alatt hibátlanra fejlesztették autentikus receptjeiket. A város legjobb ramen levesét egész biztosan itt eheted, és természetesen az itteni sushira sem lehet egy rossz szavunk se. Ha még jobban elmerülnél a japán gasztronómia rejtelmeibe, nyugodtan kérdezhetsz a pincérektől az ételekről, minden étellel kapcsolatos kérdésedre fognak tudni válaszolni.

Kéhli Vendéglő

A Latinovits-féle Szindbád ominózus ebédjelenete nem csak a magyar filmtörténet egyik legfontosabb és legkultikusabb jelenete, de a magyar gasztronómia esszenciájának is a legszebb és legpoétikusabb kifejeződése. A Kéhli pedig, amelynek bejárata Krúdy Gyula, Szindbád teremtőjének egykori otthonától csupán néhány méterre található, ennek a fajta bohém, kissé úrias, ízig-vérig óbudai hangulatú gasztronómiai szellemiségnek a legjelesebb képviselője. Magyaros ételek, esténként élő cigányzene, széles borválaszték (még a sok étteremben hiánycikknek számító kadarkából is tartanak) és szívélyes személyzet jellemzik a Kéhlit, Óbuda saját bejáratú időgépét.

blank

Pata Negra

Pesten a Kálvin tér kötelében, Budán a Frankel Leó utcában, a Császár-Komjádi uszodától pár lépésnyire találhatjuk a Pata Negra éttermeket. A bent uralkodó hangulat mindkét helyszínen ízig-vérig spanyolos, őrjítően jó illatokkal a levegőben, és zseniális ízekkel a villámsebességgel érkező kerámia tányérkákban (több mint 40 féle tapas, megannyi sajt és sonkakülönlegesség várja a vendégeket). A Pata Negra mellett szól még barátságos árképzésük, a figyelmes kiszolgálás és a széles italválaszték: házi szörpöktől elkezdve spanyol sörön és magyar pálinkákon át egészen spanyol likőrborokig bezárólag mindenfajta finomságot tartanak!

blank

Pastrami

A Pastrami a New Yorkból származó húsos szendvicsről kapta a nevét, melynek receptjét a legenda szerint egy litván bevándorló osztott meg egy New York-i hentessel, aki aztán tökélyre fejlesztette és népszerűvé tette az ételt. Az óbudai Pastrami azonban nem egy egyszerű szendvicsező, hiszen van ebéd- és vacsoramenüjük is, esténként pedig kicsit átszellemül a hely, és előkerülnek a borospoharak is. A Pastramiban az ételek látványkonyhában készülnek, vagyis nincsenek kulisszatitkok: nyomon követheted a finom ételek elkészítésének minden munkafázisát.

blank

Papírtigris

Ha imádod a sushit, kipróbáltad a Fujit és még mindig nem volt elég, irány a Papírtigris. A sushi mellett lényegében az ázsiai gasztronómia összes ínycsiklandó ételét megtalálod, beleértve a wokban készült fogásokat is. Hogyha lusta vagy elmenni a Bécsi útig, házhoz is rendelheted a finomságokat. Ha mégis felkeresnéd a helyet, egy igazi gyerek- és kutyabarát helyre lelhetsz, ahol lehetetlenség csak egy fogást megkóstolni. Szíved szerint végigennéd az étlapot.

blank

Aragvi

Ha igazán gourmet-nak tartod magad, az Agravi egy must have hely. Az étterem a grúz konyha ételeit prezentálja, ráadásul nem is akárhogyan. Grúzia minden tartománya saját hagyományokkal és tradicionális ételekkel bír, de szerencsére itt az összeset megkóstolhatod. Bár az ételek többségének elengedhetetlen hozzávalója a hús, vegetáriánus fogásokat is találsz a menüjükön. Az ételek mellé természetesen finom grúz borok is járnak, melyek gazdag és telt íze még jobban kiemeli az ételek fűszerezését.

blank

Zöld Kapu Vendéglő

Zárjuk a listát egy kedves családi vendéglővel, ahol az ételek mellett Óbuda különleges hangulatát is megízlelhetjük. A Zöld Kapu Vendéglő egy parasztházban nyílt étterem, mely zöld ablakaival, ajtajával (meg ugye, a kapujával)  és piros muskátlijaival maga a béke szigete. A menün elsősorban magyaros ételeket, például lecsót találunk, szomjunkat pedig bodzaszörppel csillapíthatjuk, de persze akkor is van megoldás, ha az ütősebb italokat kedveled, 25 féle pálinka közül válogathatsz és a borválasztékukat sem illetheted panasszal.

blank