Finom és egészséges – nektarinos joghurttorta

Szerencsére vannak olyan ételek, melyek elképesztően finomak és ráadásul még az alakunknak sem ártanak. Ilyen desszert a nektarinos joghurttorta is,  melynek frissítő íze még az ősz első napjaiban is fantasztikus ízélmény.

 

Hozzávalók (22 cm-es formához):

  • 180 g zabliszt
  • 50 g kókuszolaj
  • 3 db nektarin
  • 375 g görögjoghurt
  • 1 dl kókusztejszín
  • 100 g eritrit
  • vanília aroma
  • 25 g útifű maghéj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A zablisztet összekeverjük 35 g eritrittel és az olvadt kókuszolajjal. Egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd 10 percre az előmelegített sütőbe tesszük. Ezután hűlni hagyjuk a tortaalapot.

A hideg kókusztejszínt habverő segítségével habbá verjük. A görög joghurtot összekeverjük a maradék eritrittel, az útifű maghéjjal és ízlés szerint vanília aromával. Végül óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal. A joghurtos krémet a kihűlt tortaformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután 1-2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük, hogy megszilárduljon a krém.

A díszítéshez az alaposan megmosott és kimagozott nektarinokat egy éles kés segítségével hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd a torta közepétől kiindulva egymás köré helyezzük őket sziromszerűen, virágot formázva.

A recepért köszönet Gökler Krisztinek. További finomságok receptjéért látogass el az Ízes Élet honlapjára.