Senki sem várja az ausztráloknál jobban az Azt

Ausztráliában, ahogy Magyarországon is, ma, szeptember 7-én tartják Stephen King egyik legfélelmetesebb könyvének filmadaptációjának, az Aznak a premierjét. Sydney lakosai már nagyon várták, hogy láthassák a félelmetes bohóc történetét, ezért a város különböző pontjain a rémisztő Krajcárosra utaló piros lufikat hagytak.

A szennyvízcsatornák rácsára kötött piros lufik mellé a legtöbb esetben még egy üzentet is firkáltak a King-rajongók. „Közelebb van, mint gondolnád” – olvasható a vérfagyasztó mondat. A film trailere alapján valóban megkockáztatható a kijelentés, hogy az idei év egyik, ha nem a legfélelmetesebb horrorja lesz az Az.

Csak ügyes marketing fogás?

A figyelemfelkeltő piros lufik láttán felmerülhet bennünk a kérdés, vajon nem inkább egy ügyes marketing fogásról van-e szó, semmint a rajongók buzgóságáról.

Igazából teljesen mindegy, melyikről van szó, mi biztosan elmegyünk már ma este megnézni a filmet, amiről azok a filmkritikusok, akik már látták, mind elismerően írtak. Reméljük, mi is hasonlóképpen tehetünk majd holnap.

Majd meglátjuk.